Connect with us
28 august-27082015

Știri

Evenimentele zilei de 28 august

In data de 28 august 1996 Charles, Printul de Wales si Diana, Printesa de Wales au divortat, in urma unor neintelegeri si dispute in familia regala a Angliei.

In decembrie 1995, Regina Marii Britanii a fost de acord cu ,,un divort rapid” al cuplului Charles si Diana. Acest lucru s-a intamplat la scurt timp dupa acuzatia, susținută de Diana, ca Tiggy Legge-Bourke avortase copilul lui Charles.

In 20 decembrie 1995, Buckingham Palace a anuntat public ca Regina le-a trimis scrisori lui Charles si Dianei sfatuindu-i sa divorteze. Decizia Reginei a fost sustinuta de Primul Ministru si de seniorii din Consiliul de Coroana si, dupa cum a anuntat BBC, a fost luata dupa doua saptamani de consfatuiri.Printul Charles a fost imediat de acord cu aceasta propunere. In februarie 1996, Diana a anuntat ca si ea este de acord.

Divorțul a fost finalizat in 28 august 1996. Diana a primit suma de circa 17 milioane £ prin hotarare judecatoreasca, impreuna cu un ordin legal care ii interzicea sa dea mai multe amanunte presei.

CITESTE SI: EVENIMENTELE ZILEI DE 27 AUGUST

Dupa divot, Diana a pastrat apartmentul din Palatul Kensington, complet redecorat si aceea a fost casa ei pana cand a murit intr-un accident de masina in Paris.

Nateri importante in ziua de 28 august:

In data de 28 august 1828 s-a nascut Lev Tolstoi, scriitor rus.

In data de 28 august 1965 s-a nascut Shania Twain, interpreta americana de muzica pop.

Decese importante in ziua de 28 august:

In data de 28 august 1917 s-a stins din viata Calistrat Hogas, prozator roman.

Sursa foto: revue.idnes.cz

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top