Connect with us
EXIT POLL ABC: 54% au o părere negativă despre Clinton, iar 61% despre Trump

Știri

EXIT POLL ABC: 54% au o părere negativă despre Clinton, iar 61% despre Trump

Un exit poll realizat de ABC news, arată ca americanii nu prea sunt încântați de cei doi candidați la alegerile SUA 2016.

Aproximativ 54% dintre alegătorii americani au o părere negativă despre Hillary Clinton, iar 61% au o părere negativă despre Donald Trump, arată un exit-poll preliminar publicat de ABC News.

În comparaţie, 46% dintre alegători aveau o părere negativă despre Barack Obama în 2012, iar 50% despre Mitt Romney.

Rezultatele la alegerile SUA 2016 de tip exit poll vor fi anunțate de CNN la ora 2.00.

Alegerile SUA 2016 sunt LIVE

A fost cea mai grea campanie electorală din istoria SUA. Ambii candidați s-au atacat peste măsură. Analiștii politici spun ca America ar risca foarte mult dacă l-ar alege pe Trump. Acesta nu are deloc experienta politică.

Americanii nu au încredere în candidați.

De asemenea, numeroşi alegători cred că nici Clinton, nici Trump nu sunt demni de încredere. 59% au această părere despre candidata democrată şi 65% despre candidatul republican.

În ceea ce priveşte gradul de calificare pentru a deveni preşedinte, 53% dintre alegători sunt de părere că Hillary Clinton este calificată, iar 37% consideră că Trump este calificat.

De asemenea, 56% dintre cei care s-au prezentat marţi la urne spun că fosta şefă a diplomaţiei are personalitatea potrivită pentru a conduse SuA, faţă de 34% care au această opinie despre omul de afaceri new-yorkez.

În ceea ce priveşte temele de campanie, 71% dintre alegători cred că imigranţii ilegali ar trebui să poată obţină cetăţenia, în anumite condiţii, faţă de 25% care sunt împotrivă.

În plus, 54% dintre cei intervievaţi se opun construcţiei unui zid la graniţa cu Mexicul, faţă de 40% care sunt de acord cu iniţiativa.

Pe de altă parte, numai 29% dintre alegători cred că viitorul preşedinte ar trebui să continue politicile lui Obama, în timp ce 46% spun că următorul lider de la casa Albă ar trebui să aibă politici mai conservatoare. 18% vor politici mai liberale.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top