Știri

Explozie în Constanța: Trei persoane, rănite și duse de urgență la spital

Trei persoane, printre care un copil de 3 ani, au fost rănite şi transportate la spital în urma unei explozii produse luni seară, într-un apartament dintr-un bloc situat în zona centrală a municipiului Constanţa, potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ).

Purtătoarea de cuvânt a SAJ Constanţa, dr. Claudia Tatarici, a declarat că minorul a suferit arsuri de gradele I şi II la membrele inferioare, alte două persoane rănite fiind bunica şi tatăl copilului.

Bunica are arsuri de gradele I şi II la membrele inferioare, iar bărbatul – arsuri de gradele I, II şi III pe faţă şi membrele inferioare.

„În final toţi vor merge spital. Toţi sunt conştienţi”, a menţionat Tatarici, pentru Agerpres.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa, la numărul unic de urgenţe 112 s-a primit, în jurul orei 18.00, un apel cu privire la o explozie ce nu a fost urmată de incendiu, nefiind nevoie de intervenţia pompierilor.

Se presupune că a fost vorba de o explozie cauzată de o acumulare de gaze de la o butelie.

ISU a anunţat Inspectoratul Teritorial de Stat în Construcţii pentru a face verificări la structura de rezistenţă a blocului.

Bărbat, rănit după o explozie la Toplița

Un bărbat de 40 ani a fost rănit grav, duminică, într-o explozie produsă la punctul de pază al unui gater dezafectat din Topliţa, deflagraţia fiind produsă, cel mai probabil, în urma acumulării de gaze de la o butelie din incintă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că paznicul a suferit arsuri pe circa 70% din suprafaţa corpului şi a fost preluat de un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

El a fost transportat la Spitalul Municipal din Topliţa, existând posibilitatea să fie transferat la Târgu Mureş, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU.

Potrivit sursei citate, explozia s-a produs la o butelie din punctul de pază al gaterului dezafectat, cel mai probabil de la o acumulare de gaze, cauza exactă urmând să fie stabilită ulterior.

La faţa locului au intervenit două echipaje ISU, de la Garda Topliţa, cu o autospecială cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD.

Citește și: 24 de persoane au murit, 35 au fost rănite într-o explozie la o secţie de votare

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More