Știri

Olt: Accident în Movileni – 2 oameni au murit

Un accident foarte grav, soldat cu moartea a 2 persoane, a avut loc in localitatea Movileni, din județul Olt.

Două persoane, un tânăr de 23 de ani şi o fată de 18 ani, au murit şi alte două, un bărbat de 36 de ani şi un copil de 12 ani, au fost rănite într-un accident rutier produs luni după-amiaza în comuna Movileni, în afara localităţii, pe DJ 546, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Cristian Grigorescu.

Acesta a precizat că în accidentul s-a produs după ce unul dintre autoturisme ar fi intrat pe constrasens, şi a lovit o maşină care circula din sens opus.

„Pe DJ 546, pe raza localităţii Potcoava, un bărbat în vârstă de 23 de ani, din comuna Movileni, în timp ce conducea un autoturism ar fi intrat pe contrasens şi a lovit un autoturism care circula din sens opus.

În urma impactului şoferul autoturismului care a intrat pe contrasens şi o pasageră din aceeaşi maşină au decedat”, a spus Grigorescu.

Tânăra care a murit în accident a fost găsită încarcerată şi pentru extragerea acesteia au acţionat pompieri de la descarcerare.

La intervenţie s-au deplasat pompieri cu o autospecială de descarcerare şi mai multe echipaje de la Ambulanţă.

„În momentul sosiri echipajelor, şoferul unuia dintre autoturisme, în vârstă de 23 de ani, din Movileni, precum şi o fată de 18 ani, pasageră în dreapta-faţă în aceeaşi maşină, au fost găsiţi decedaţi, cu leziuni incompatibile cu viaţa.

Şoferul celuilalt autoturism, în vârstă de 36 de ani şi un copil de 12 ani, ambii din Potcoava, au fost găsiţi conştienţi şi au fost transportaţi la spital”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

Bărbat, arestat preventiv după ce a lovit cu mașina 2 oameni în Năvodari

Un bucureştean care în noaptea de sâmbătă spre duminică, aflat băut la volan, a accidentat doi turişti, unul dintre ei cetăţean olandez, în timp ce traversau strada pe trecerea pentru pietoni din zona unui camping din Năvodari, după care a fugit de la locul faptei, a fost luni arestat preventiv, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Bărbatul este acuzat de comiterea infracţiunilor de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice a unui autovehicul pe drumurile publice, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

„Urmare a accidentului rutier din data de 29 iulie a.c., faţă de conducătorul autoturismului, instanţa de judecată a admis propunerea de arestare pentru 30 de zile, acesta fiind introdus în C.R.A.P. al IPJ Constanţa”, a informat IPJ Constanţa.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3.00, un bărbat de 31 de ani a condus un autoturism pe DC 86, în localitatea Năvodari, şi ajungând la marcajul pietonal din dreptul campingului Soleil a surprins şi accidentat uşor doi tineri, de 20, respectiv 18 ani, care s-au angajat în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni, din stânga conducătorului auto.

După producerea accidentului rutier, şoferul a părăsit locul faptei, fiind găsit de poliţişti în jurul orei 7.30.

Poliţiştii rutieri au stabilit că bărbatul se afla sub influenta băuturilor alcoolice – 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i recoltate şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Şoferul a fost reţinut pe bază de ordonanţă, iar luni procurorii au dispus arestarea preventivă a acestuia.

Citește și: Accident fatal: Un mire și 12 rude ale sale au murit în ziua nunții

Acest articol a fost actualizat la: 2018-07-30T19:52:43+03:00 19:52

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More