Connect with us
Explozie la o mină din China se soldează cu 7 morți și 4 dispăruți. Tragedia s-a produs ieri, în regiunea Hubei din centrul Chinei.

Știri

Explozie la o mină din China: 7 morți și 4 dispăruți

Explozie la o mină din China. Tragedia produsă la o mină de cărbune din regiunea Hubei, în centrul Chinei a avut loc ieri.

Imediat după explozie au fost alertate autoritățile care s-au deplasat de urgență la fața locului. Chiar și la această oră, echipele de intervenție pompează aer în mină pentru a ajuta procesul de salvare a ortacilor. Conform Associated Press, în mină se aflau 16 mineri în momentul exploziei. 5 dintre aceștia au reușit să scape cu viață.

Explozie la o mină din China-a treia într-o săptămână

Dezastrul petrecut ieri este al treilea de acest gen, în numai o săptămână. Acest gen de evenimente se întâmplă foarte frecvent în China, care este numărul 1 în lume la producția și consumul de cărbune. Mai mult decât atât, standardele de siguranță oferite lucrătorilor sunt minime.

În urma seriei recente de astfel de accidente, guvernul de la Beijing a solicitat companiilor de minerit să prioritizeze siguranța muncitorilor înaintea profitului.

Citește și:Cutremure în China, cu magnitudinea de 5,2, respectiv, 6,5 grade pe Richter

Dat fiind ritmul alert de creștere economică pe care îl traversează Republica chineză, guvernul are probleme în a adapta cererea enormă și angajamentul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Nivelul de poluare experimentat de China este unul dintre cele mai ridicate din lume. Multe din metropolele chineze suferă enorm de pe urma poluării care în multe momente este atât de prezentă încât acoperă soarele.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top