Externe

40 de zile de coșmar trăite de un străin în orașul unde victimele erau lăsate pe străzi: „Am văzut lucruri foarte urâte!”

Ecuador este țara cu foarte multe victime ale virusului care a ținut prima pagină a presei internaționale acum câteva săptămâni. Pe rețelele de socializare au apărut imagini dramatice cu oameni decedați lăsați pe străzi. Cel mai des pozele aparțineau orașului-port Guayaquil care se află în vestul țării.

40 de zile de coșmar trăite de un străin în orașul unde victimele erau lăsate pe străzi: „Am văzut lucruri foarte urâte!”

În Guayaquil virusul a făcut atâtea victime încât spitalele au cedat, iar oamenii decedați erau abandonați pe străzi.

Roberto Luis Oste în vârstă de 49 ani a trait clipe de coșmar fiind blocat pentru 40 zile într-un hotel din oraș. Este un fost fotbalist argentinian care s-a stabilit în Ecuador și acum lucrează ca antrenor. Acesta a declarat:

”Hotelul a fost închis cu trei oameni care aveau acolo cazare permanentă, împreună cu o persoană la recepție și încă una care lucra la securitate. Hotelul și-a închis restaurantul, așa că oamenii ne-au ajutat cu mâncare,” conform publicației Clarin.

Oste a povestit cum au evoluat lucrurile cu fiecare zi care trecea:

”Am văzut lucruri foarte urâte pe fereastra camerei mele de hotel, precum sicriele îngrămădite băgate în camioane sau în autoutilitare.” 

Un alt argentinian, fotbalistul Leandro Vega în vârstă de 23 ani vorbea despre situația horror din orașul ecuadorian:

”Imaginile alea sunt reale. Oamenii care au murit sunt lăsați pe străzi, pe trotuare, în case. Este înfricoșător ce se întâmplă. Pare SF, dar nu vor să ridice decedații de pe străzi. Nu putem crede ce vedem, este groaznic. Teroare este ceea ce experimentăm.” 

Roberto Luis Oste a putut reveni în țara natală când forțele aeriene din Argentina i-au trimis un avion de repatriere umanitară. Zborul spre casă nu a fost nici el unul normal. Acesta a declarat:

”Am fost avertizați că nu este o linie aeriană obișnuită, că nu are scaune normale, că face mult zgomot și nici nu există toaletă. Era doar un pisoar în spatele unei perdele. Ne-au rugat să nu consumăm lichide înaintea călătoriei, care va dura nouă ore.” 

În orașul natal Cordoba, Oste a intrat în autoizolare care va dura 14 zile. A mai menționat:

”Nu vreau să-mi amintesc acele momente cu sicrie și oameni morți pe străzi. Bine că m-am întors, nu știu ce aș fi făcut singur acolo, în Ecuador.” 

Ecuador a raportat 29.538 cazuri de coronavirus până astăzi. Au murit 1.564 de persoane din cauza coronavirusului. În Ecuador cele mai afectate zone sunt regiunea Guayas și capitala Guayaquil.

Share
Scris de
Oana Pauna

Acest site foloseste cookies.

Read More