Connect with us
A murit Buddy - primul câine testat pozitiv cu coronavirus

Externe

A murit Buddy – primul câine testat pozitiv cu coronavirus

Primul câine care a fost testat pozitiv cu noul coronavirus în Statele Unite a murit la vârsta de șapte ani. Anterior el a prezentat simptome COVID-19 asemănătoare celor dezvoltate de oameni.

A murit primul câine testat pozitiv cu coronavirus

Este vorba despre un câine rasa ciobănesc german în vârstă de șapte ani. Buddy s-a îmbolnăvit în aprilie, cam în aceeaşi perioadă în care stăpânul său, Robert Mahoney, se vindeca de COVID-19.

Buddy părea să aibă nasul înfundat şi întâmpina dificultăţi de respiraţie, iar starea lui de sănătate s-a deteriorat de-a lungul săptămânilor care au urmat.

„Fără niciun dubiu, ştiam că Buddy era pozitiv”, a spus stăpânul lui.

Soţii Mahoney au declarat pentru National Geographic că bănuiau că patrupedul lor contractase boala, însă acest lucru era greu de confirmat. Fiind pandemie, cele mai multe dintre cabinetele veterinare erau închise, și oricum nimeni nu credea că un animal s-a îmbolnăvit de coronavirus.

Din păcate, într-un final, inevitabilul s-a produs. Infectarea cățelului a fost confirmată la o clinică din SUA. Buddy avea coronavirus. Ulterior, medicii au descoperit că ciobănescul avea și o formă de cancer. Din cauza faptului că se chinuia atât de tare, stăpânii lui au decis să-i curme suferința și l-au eutanasiat.

Celălalt animal de companie al soţilor Mahoney, un căţel de 10 luni, care nu a părut niciodată bolnav, prezenta deja anticorpi împotriva acestui virus.

În luna aprilie a acestui an, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) transmitea că va analiza mai îndeaproape modul în care se transmite noul coronavirus între oameni şi animale de companie. Potrivit unui studiu de la acea vreme, pisicile pot fi infectate cu noul coronavirus, dar câinii nu par a fi vulnerabili.

Acelaşi studiu arăta că şi dihorii domestici pot fi infectaţi cu SARS-CoV-2. Cu toate astea, conform National Geographic, doisprezece câini şi 10 pisici au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus în Statele Unite.

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top