Externe

Anunțul care dă totul peste cap: “Al doilea val de coronavirus este o fantezie”

Un renumit profesor francez în boli infecțioase susține că al doilea val de îmbolnăviri cu noul tip de coronavirus este o fantezie. El este de părere că epidemiile vin și pleacă, fără ca cercetătorii să fi descoperit încă un motiv pentru asta.

Anunțul care dă totul peste cap: “Al doilea val de coronavirus este o fantezie”

Didier Raoult, unul dintre cei mai renumiți profesori francezi  de boli infecțioase, a făcut un anunț care dă peste cap tot ceea ce știam despre noul coronavirus. El este ferm convins că nu va exista un al doilea val în toamnă și că această formulare este o fantezie care a fost inventată în timpul gripei spaniole.

Directorul Institut Méditerranée Infection din Marsilia nu a ezitat și a transmis că datele privind răspândirea coronavirusului arată că s-ar fi ajuns la o „curbă Bell”, despre care a susţinut că este un ciclu epidemic tipic, care ar trebui să excludă perspectiva unei reveniri.

„Povestea celui de al doilea val este o fantezie care a fost inventată în timpul gripei spaniole, care a început vara şi care nu are nimic de-a face. Urăsc să fac predicţii, dar modul de evoluţie este destul de comun pentru epidemii. În trecut, epidemiile au dispărut cu mult înainte de a avea mijloace de a le opri. Au dispărut oricum”, a afirmat profesorul francez.

Totodată, el a subliniat faptul că de-a lungul istoriei epidemiile nu au distrus întreaga umanitate, așa cum mulți se tem acum, în plină pandemie de coronavirus. După părerea sa epidemiile vin și se sting foarte ușor, fără să existe până la acest moment o explicație clară.

„Epidemiile încep, accelerează, cresc, dispar şi nu ştim de ce”, a adăugat el.

Profesorul Raoult spune că relaxarea restricțiilor din 11 mai în Franța ar fi o idee bună și justificată.

„Datele furnizate de preşedinte nu sunt extravagante. 97 la sută din cazuri se vor fi produs în jurul datei de 7 mai şi 99 la sută în jurul datei de 19 mai. Acesta este momentul în care ar trebui să fim capabili să limităm şi să izolăm persoanele infectate, ştiind că până atunci transmiterea virusului va deveni mult mai mică”, a mai spus Didier Raoult.

Share
Scris de
Cristina Bosioc

Acest site foloseste cookies.

Read More