Categorii Externe

Consul al României în Republica Moldova, accidentat pe trecerea de pietoni de un polițist

Un consul al României în Republica Moldova a fostaccidentat grav pe o trecere de pietoni de către un polițist. Ofiţerul de investigaţie de la Inspectoratul de Poliţie Făleşti a fugit de la locul accidentului, fiind prins ulterior şi reţinut.

Accidentul a avut loc pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Bălţi, miercuri seară, când poliţistul, care se deplasa cu viteză excesivă la volanul unei maşini Volkswagen Passat, a lovit un bărbat care traversa pe trecerea de pietoni.

Bărbatul accidentat – consul în cadrul Consulatului General al României de la Bălţi – a fost suferit traumatisme grave şi a fost transportat la Spitalul Clinic Municipal din Bălţi. În prezent, starea de sănătate a victimei este gravă, dar stabilă.

După comiterea accidentului, poliţistul a părăsit locul faptei şi, mai mult, şi-a convins un amic să-şi asume răspunderea pentru acest accident, mai scrie Deschide.md.

Pentru a asigura obiectivitatea urmăririi penale, dosarul privind accidentul a fost retras de către procurori din gestiunea poliţiei, investigaţiile demonstrînd că în momentul impactului autoturismul era condus de către ofiţer.

Poliţistul a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore, procurorii aducându-i la cunoştinţă, vineri, învinuirea de „încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii (art.264 alin.(3) lit.a) Cod Penal) şi părăsirea locului accidentuli rutier (art.266 Cod penal)”.

Citește și: Accident pe Bulevardul Ghencea, din București. Trei persoane au fost rănite

Citește și: Vaslui: Accident în Strâmtura. Un bărbat a murit

De asemenea, procurorii vor cere judecătorului de instrucţie arestarea acestuia pentru 30 de zile. Pentru aceste infracţiuni, norma penală prevede închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 4 ani, relatează news.ro.

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More