Externe

Coronavirus: Primul caz de deces, înregistrat în Cehia

În Republica Cehă s-a înregistrat duminică primul caz de deces legat de noul coronavirus, a anunţat ministrul ceh al Sănătăţii, Adam Vojtech, într-un mesaj postat pe Twitter, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Primul pacient infectat cu noul coronavirus a murit în Republica Cehă”, a spus Vojtech. ”Bărbatul în vârstă de 95 de ani a fost internat pe 18 martie când a fost testat pozitiv. El avea şi alte probleme de sănătate”, a adăugat ministrul.

Republica Cehă, ţară membră a UE cu 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent 1.120 de cazuri confirmate de Covid-19, între care şase pacienţi vindecaţi.

Vojtech a declarat cu puţin timp în urmă că 74 de persoane afectate de Covid-19 sunt spitalizate, între care 19 se află la terapie intensivă.

Guvernul ceh a închis graniţele ţării, precum şi şcolile, cafenele, teatrele, cinematografele şi alte locuri de adunări publice şi a interzis locuitorilor să-şi părăsească domiciliul fără măşti de protecţie pentru a opri răspândirea virusului.

Share
Scris de
Adrian Vrauko
Stiri Despre cehiacoronavirus

Acest site foloseste cookies.

Read More