Externe

Cutremur cu magnitudinea de 4,7 pe Richter în Grecia

Cutremur în Grecia. Seismul a avut magnitudinea de 4,7 pe Richter și s-a produs la o adâncime de 10 kilometri. Este al doilea cutremur mare din Grecia după cel din data de 16 octombrie.

Vezi și: DEZASTRU IN SUA, dupa victoria lui TRUMP! Ce se intampla

Pe 16 octombrie, în jurul orei 23 şi 15 minute, nord-estul Greciei a fost lovit de un cutremur cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter, a anunţat presa de la Atena.

Seismul s-a produs în apropiere de oraşul Ioannina, susţine Institutul grec de geodinamică, potrivit Ekathimerini. Adâncimea la care s-a produs cutremurul a fost de 10,5 kilometri. Seismul din Grecia a fost urmat de două replici de 4,1, respectiv 3,5.

Şi în România a avut loc un cutremur, în dimineața zilei de 16 octombrie. Seismul s-a produs în zona Vrancea şi a avut o magnitudine de 3,6 grade pe scara Richter. Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), mişcarea tectonică s-a produs la o adâncime de 126 de kilometri, în jurul orei 8 şi 56 de minute, în zona seismică Vrancea.

Citește și:Cutremur în Italia cu magnitudinea de 4,8 pe Richter. Oamenii sunt panicați

De la începutul anului şi până acum, au fost înregistrate cinci cutremure care au avut peste 4 grade pe scara Richter în ţara noastră, toate având epicentrul în zona seismică Vrancea. Ultimul seism puternic s-a produs în noaptea de 23 spre 24 septembrie.

Acest articol a fost actualizat la: 2016-11-10T14:32:47+02:00 14:32

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More