Connect with us
Cutremur cu magnitudinea de 5,6 în Roma

Externe

UPDATE 3 cutremure in Italia, 5.4, 6.0, si 5.3 grade

Cutremur in Italia! Un puternic cutremur cu magnitudinea 5.4 a zguduit miercuri Italia, la doar două luni după ce un cutremur puternic a distrus orașe și a ucis aproape 300 de oameni în centrul Italiei. Au urmat alte doua replici de 5.4 si 5.3 grade.

Actualizari 27 octombrie – ultimele stiri despre cutremur

UPDATE 01:40 – Un cutremur mediu s-a produs si in Romania

UPDATE ora 00:53 – Un nou cutremur in Italia, replica de 5.3 grade pe scara richter

Două seisme – primul cu magnitudinea de 5,5, iar al doilea cu magnitudinea de 6,1 – au avut loc în centrul Italiei miercuri, soldate cu cel puţin doi răniţi, potrivit unui prim bilanţ, la două luni după cutremurul care a ucis aproape 300 de oameni în aceeaşi regiune, relatează AFP, citat de news.ro.

Italia continua sa se zguduie. Un nou seism s-a inregistrat la ora 00.45, ora Romaniei, EMSC a anuntat o valoare de 5.4 a seismului.

Replica la cutremur. 3 seisme in mai putin de 24 de ore

Replica la cutremur. 3 seisme in mai putin de 24 de ore

UPDATE 23:34 – Cutremur în Italia: Doi răniţi şi clădiri surpate în urma seismului din Italia

Cutremurul cu magnitudinea de 5,4 înregistrat miercuri în centrul Italiei a provocat pene de curent, a condus la închiderea unei părţi a unei importante autostrăzi şi a scos locuitori cuprinşi de panică pe stradă, în ploaie, la doar două luni după un un seism soldat cu aproape 300 de morţi, relatează The Associated Press.

Două persoane au fost rănite în zona Visso, în apropiere de epicentru, însă nu s-au raportat alte victime imediat, a anunţat directorul Protecţiei Civile italiene Fabrizio Curcio.

Biserici vechi s-au surpat, iar alte clădiri au fost avariate, însă multe dintre ele se află în zone interzise după cutremurul de la 24 august în care au fost făcute una cu pământul părţi din trei localităţi.

„Nu avem curent, aşteptăm echipe de urgenţă”, a declarat Mauro Falcucci, primarul din Castelsantangelo sul Nera, în apropiere de epicentru.

„Nu putem să vedem nimic. Este dur. Foarte dur”, a declarat el pentru Sky TG24.

Unele clădiri s-au surpat, însă nu s-au raportat imediat răniţi în această comunitate, a subliniat primarul. El a adăugat că întunericul şi o ploaie împiedică o evaluare completă.

Centrul Naţional italian de Vulcanologie a anunţat că seismul a avut loc la ora locală 19.10 (20.10, ora României), iar epicentrul s-a situat în zona Macerata, lângă Perugia, în Apenini, o regiune cu risc seismic.

Citeste aici mai multe detalii despre cutremurul din Italia

VIDEO de la cutremurul din Italia


UPDATE 23:25 – Facebook a activat functia saftey check.

Telefoane de urgenta in Italia

Numar de telefon Ambasada Romaniei din Italia:

Telefoane informații consulare pentru cetățeni români:
(0039) 06 835 233 58; (0039) 06 835 233 56;
(0039) 06 835 233 52; (0039) 06 835 233 44.

cutremur-roma-italia-telefoane-urgenta

Romanii care au rude in Italia si doresc sa afle informatii despre rudele sale, in cazul in care nu pot lua legatura direct cu acestea pot suna la:

 

UPDATE 22:54 – Replica de 6 grade pe scara Richter a fost urmata de alte doua replici.

cutremur-roma-italia-20

UPDATE 22:44 – In localitatea italiana Visso, Macerata au inceput sa cada cladiri. Reporterii Sky news sunt la fata locului

cutremur-roma-italia-4

cutremur-roma-italia-5

UPDATE 22:40 – Magnitudinea cutremurului din centrul Italiei a fost actualizata la 6.0.

cutremur-roma-italia-2

UPDATE 22:27 – Italia fost din nou zguduita de cutremur, o replică de 6,3 grade a fost înregistrata în urma cu puțin timp.

cutremur-roma-italia

cutremur-roma-italia

Update 21:15: Primarul din localitatea unde s-a simțit cel mai rău cutremurul: „Teama a fost foarte mare. Este ora la care lumea este la cina. Toata lumea de aici a iesit in strada. Teama a fost la fel de mare si pentru cetatenii care erau pe strada. S-a simtit foarte tare”, sustine Aleandro Petrucci, primarul localitatii Arquata del Tronto unde seismul s-a simtit cel mai puternic.

Update 21:10: Primarul din Amatrice: „Există mai multe clădiri afectate”

Update 21:02: CUTREMURUL surprins într-un video.

Update 8:58: Beatrice, o româncă, care se află în aceste momente la Roma, ne-a transmis următorul mesaj: „Nu a fost foarte mare, dar s-a simțit timp de vreo 5 secunde! ( Roma)”. „Da…s-a simtit destul de tare la Roma”, ne transmite un alt cititor.

Cu toate că nu au existat rapoarte imediate de daune, au existat mai multe rapoarte de cutremure puternice în Roma și în zonele înconjurătoare.

Cutremurul a fost detectat la 19:11 ora locală, la aproximativ 66 km la sud-est de Perugia, lovind o parte muntoasă a regiunii Marche și de durată de câteva secunde.

Martori oculari au raportat un tremur puternic în capitală pe partea de vest a țării, spunând că aceste clădiri vechi de secole au fost agitare.

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 5,4 a fost resimţit în centrul Italiei, inclusiv la Roma, miercuri, la doar două luni după ce un siesm a distrus sate şi a ucis aproape 300 de persoane, relatează The Associated Press.

Imediat după seism nu s-au raportat pagube.

Cutremur aproape de Roma, la doar două luni după Amatrice

Centrul Naţional italian pentru Vulcanologie a anunţat că epicentrul a fost localizat în apropiere de Macerata, lângă Perugia.

Potrivit Institutului american de geofizică USGS, hipocentrul cutremurului a fost localizat la zece kilometri adâncine, un seism considerat relativ de suprafaţă.

Seismul a fost resimţit în mare parte din centrul ţării şi a zguduit palate vechi de sute de ani în centrul capitalei.

Cutremurul de la 24 august a distrus satul Amatrice şi alte localităţi vecine.

Seismul de miercuri a fost resimţit din Perugia, în Umbria, şi Roma şi până în Aquila (centru), o localitate devastată de un sângeros cutremur în 2009.

Primarul din Aquila a declarat că nu s-au raportat imediat pagube.

Primele informații arată așa:

– cutremur cu magnitudinea 5,4 lângă Perugia

– seismul a avut loc la 10 kilometri adâncime

– a avut loc într-o zonă muntoasă, s-a simţit inclusiv la Roma, la 136 de kilometri distanţă

– nu sunt răniţi sau victime

Acest cutremur vine după seismul catastrofal de pe 25 august. Cutremurul puternic a lovit provincia Rieti. Aproape 300 de oameni, printre care și 11 români au murit, si mai multe orase au fost devastate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top