Externe

Descoperire uluitoare în sângele italienilor din zona roșie a coronavirusului. Medicii au făcut totul public: „Oamenii ăștia sunt cheia!”

Sângele unor donatori dintr-una dintre zonele roșii ale pandemiei de coronavirus ar putea fi elementul lipsă din lupta pentru un tratament împotriva COVID-19.

„Oamenii din Castiglione D’Adda sunt studiu de caz! 70% din cei care au venit să doneze sânge aveau anticorpi anti-coronavirus. Toți asimptomatici. Plasma lor ar putea fi soluția.”

Când au cerut ajutorul locuitorilor din Castiglione D’Adda, una dintre localitățile în fosta zonă roșie a focarului italian de coronavirus, Lodi, pentru o acțiune de donare de sânge, cadrele medicale se așteptau să descopere câteva cazuri de oameni infectați cu COVID-19.

Însă rezultatul testelor a depășit orice așteptare: din cei 60 de voluntari, 40 au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Habar n-aveau!

Toți erau asimptomatici. Au intrat în contact cu virusul, l-au luat, nu au dezvoltat probleme medicale, dar și-au format anticorpi împotriva lui. Niciunul nu a fost luat în vreo evidență oficială.

O echipă de chinezi lucrează deja cu anticorpi prelevați de la pacienți vindecați

O echipă de oameni de ştiinţă din China a anunţat că a izolat mai mulţi anticorpi pe care îi consideră „extrem de eficienţi” la blocarea capacităţii noului coronavirus de a pătrunde în celule şi care ar putea fi de folos la tratarea sau prevenirea COVID-19, informează miercuri Reuters.

Cercetătorii din China spun că testele pe oameni ar putea începe peste șase luni.

La începutul lunii ianuarie, echipa lui Zhang şi un grup din cadrul Spitalului 3 al Poporului din Shenzhen a început să analizeze anticorpi din sângele prelevat de la pacienţii vindecaţi de COVID-19, izolând 206 anticorpi monoclonali care au demonstrat o capacitate descrisă drept „puternică” de a se lega cu proteinele virusului.

Cercetătorii au efectuat ulterior un alt test pentru a observa dacă s-ar putea preveni pătrunderea virusului în celule, a explicat Zhang într-un interviu acordat Reuters.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-04-04T20:14:56+03:00 20:14

Share
Scris de
Adrian Vrauko
Stiri Despre descoperirefbitalia

Acest site foloseste cookies.

Read More