Externe

Dezastru în Norvegia. Sute de persoane evacutate și case distruse din cauza unei alunecări de teren

Dezastru de proporții în Norvegia. Sute de persoane au fost evacuate și mai multe sunt rănite în urma unei alunecări de teren care s-a produs în localitatea norvegiană Ask. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de salvare și încearcă să stabilizeze situația.

Alunecare de teren gravă

″Sunt multe case în regiunea afectată. Condiţiile sunt dificile. Cremea este nefavorabilă.″⁣, le-a declarat reporterilor Roger Pettersen, conducătorul acţiunii de intervenţie a poliţiei. El a explicat că nu pot fi oferite mai multe detalii despre persoanele posibil dispărute sau despre numărul celor rănite ori decedate.

Zeci de case au fost distruse în urma alunecării de teren și, conform ultimelor informații oferite de autoritățile norvegiene și ale specialiștilor care au intervenit la fața locului, sute de persoane au fost evacuate din acea zonă periculoasă, unde s-a produs incidentul. Informațiile sunt actualizate ori de câte ori este nevoie și se vorbește chiar despre 500 de oameni salvați. Printre aceștia printre se numără și rezidenții unui azil de bătrâni. Oamenii evacuați sunt cazați într-un hotel dintr-o localitate aflată în apropiere.

Alarma despre alunecarea de teren din municipiul Gjerdrum din Romerike a fost declanşată miercuri dimineaţă, la ora locală 04:00. Alunecarea de teren a avut loc la sud de centrul Ask, la vest de drumul naţional 120. Intervenția salvatorilor a fost dificilă din cauza vremii, dar și a întunericului.

La acțiunea de salvare participă cei din armată, poliție, Crucea Roșie și chiar voluntari sau geologi. Sunt folosite și elicoptere pentru intervenția rapidă. Oamenii răniți sunt tratați la fața locului, după care sunt transportați la spital pentru mai multe investigații.

În mediul online au apărut mai multe imagini șocante, în special pe rețelele de socializare.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Acest articol a fost actualizat la: 2020-12-30T16:38:40+02:00 16:38

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More