Externe

Doliu în America, a murit cel mai iubit om de președinții SUA

Wilson Roosevelt Jerman, fost majordom al Casei Albe care a lucrat pentru 11 președinți, a murit pe 16 mai, la vârsta de 91 de ani, fiind răpus de coronavirus. Anunțul a fost făcut chiar de nepoata sa, notează CNN.

Wilson Roosevelt Jerman a început să lucreze la Casa Albă din 1957 și a rămas acolo până în 2012. A servit 11 președinți americani. ”A fost autentic. A fost un bărbat liniștit, dar dur. Foarte generos, niciodată necăjit. A spus întotdeauna că a trăit o viață binecuvântată. S-a stins pe 16 mai”, a spus nepoata sa, Shanta Taylor Gay, pentru CNN.

Angajatul cu funcții îndelungate a început să lucreze la Casa Albă în 1957 sub președintele Dwight D. Eisenhower, în calitate de curățător. El a fost promovat majordom sub fostul președinte John F. Kennedy, mișcare care a fost orchestrată de fosta primă doamnă Jacqueline Kennedy Onassis.

De asemenea, nepoata lui Wilson Roosevelt a spus că acesta s-a retras inițial de la Casa Albă în 1997, dar s-a întors la Casa Albă în 2003 și a plecat în 2012, în timpul mandatului lui Barack Obama. Shanta Taylor Gay a declarat pentru CNN că bunicul ei a suferit un accident vascular cerebral în 2011, iar Obama i-a trimis flori și a insistat să se asigure că a fost îngrijit cât timp a fost în spital.

La sfârșitul carierei sale, Obama l-a onorat pe Jerman pentru cei peste 50 de ani de serviciu cu o plăcuță și o monedă pentru a reprezenta fiecare președinte pe care l-a servit, a spus Gay. O fotografie cu Jerman care stă într-un lift cu Barack Obama și Michelle Obama a fost inclusă în memoriul fostei prime doamne, „Becoming”.

Share
Scris de
Adrian Vrauko
Stiri Despre AmericaSUA

Acest site foloseste cookies.

Read More