Categorii Externe

Doliu în lumea muzicii! A murit la onorabila vârstă de 103 ani

A murit cântăreața care devenise simbolul rezistenței și speranței în Marea Britanie în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Cântăreața Vera Lynn, cunoscută și sub numele de  “iubita forţelor armate”, a murit la onorabilă vârstă de 103 ani. Era cunoscută, printre altele, și pentru melodia sa „We’ll Meet Again”. Aceasta și-a continuat activitatea artistică până de curând.

Doliu în lumea muzicii! A murit la onorabila vârstă de 103 ani

Vera Lynn a trecut în neființă la vârsta de 103 ani. Anunțul trist a fost făcut de familia ei, printr-un comunicat. Acolo era specificat că detaliile referitoare la înmormântare vor fi anunțate într-o intervenție ulterioară.

Regretata cântăreață nu a fost un simbol al speranței decât în trecut, ci și în această perioadă de pandemie, în care oamenii au fost puși greu la încercare. Într-o apariție a reginei Elisabeta aII-a a Marii Britanii în care le-a transmis încurajări tuturor, a organizat un discurs care va rămâne în istorie, în care a folosit și cuvintele ce compun titlul celebrei piese a artistei: “We Will Meet Again”. După intervenția reginei, Vera Lynn a apărut din nou pe primele pagini ale ziarelor din lumea întreagă.

Cântăreaţa a ales să aibă un mod de viață activ, deși ajunsese la o vârstă destul de înaintată. Astfel, ea continuat să aibă apariţii şi intervenţii publice până de curând. Cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei din Europa, pe 7 mai, a vorbit despre curajul şi sacrificiul care au caracterizat naţiunea britanică în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

În timpul războiului, ea a contribuit la ridicarea moralului trupelor britanice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În acest sens, ea a susţinut numeroase concerte nu doar în Marea Britanie, ci şi în India şi Myanmar. Piesele realizate cu scopul de a-i încuraja pe cei care au luptat pentru oastea lor au fost „The White Cliffs of Dover” sau “We Will Meet Again”.

Când a împlinit vârsta de 100 de ani, o imagine uriaşă din tinerețea sa a fost proiectată pe celebrele Stânci Albe din Dover. Cu acea ocazie, Vera Lynn a lansat şi un nou album. Tot atunci a devenit cel mai vârstnic artist prezent cu un album în top 40 din Marea Britanie. Discul ei cu cele mai bune melodii s-a clasat pe locul 30.

 

 

Acest site foloseste cookies.

Read More