Connect with us
Doliu în lumea muzicii! A murit la onorabila vârstă de 103 ani

Externe

Doliu în lumea muzicii! A murit la onorabila vârstă de 103 ani

A murit cântăreața care devenise simbolul rezistenței și speranței în Marea Britanie în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Cântăreața Vera Lynn, cunoscută și sub numele de  “iubita forţelor armate”, a murit la onorabilă vârstă de 103 ani. Era cunoscută, printre altele, și pentru melodia sa „We’ll Meet Again”. Aceasta și-a continuat activitatea artistică până de curând.

Doliu în lumea muzicii! A murit la onorabila vârstă de 103 ani

Vera Lynn a trecut în neființă la vârsta de 103 ani. Anunțul trist a fost făcut de familia ei, printr-un comunicat. Acolo era specificat că detaliile referitoare la înmormântare vor fi anunțate într-o intervenție ulterioară.

Regretata cântăreață nu a fost un simbol al speranței decât în trecut, ci și în această perioadă de pandemie, în care oamenii au fost puși greu la încercare. Într-o apariție a reginei Elisabeta aII-a a Marii Britanii în care le-a transmis încurajări tuturor, a organizat un discurs care va rămâne în istorie, în care a folosit și cuvintele ce compun titlul celebrei piese a artistei: “We Will Meet Again”. După intervenția reginei, Vera Lynn a apărut din nou pe primele pagini ale ziarelor din lumea întreagă.

Cântăreaţa a ales să aibă un mod de viață activ, deși ajunsese la o vârstă destul de înaintată. Astfel, ea continuat să aibă apariţii şi intervenţii publice până de curând. Cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei din Europa, pe 7 mai, a vorbit despre curajul şi sacrificiul care au caracterizat naţiunea britanică în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

În timpul războiului, ea a contribuit la ridicarea moralului trupelor britanice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În acest sens, ea a susţinut numeroase concerte nu doar în Marea Britanie, ci şi în India şi Myanmar. Piesele realizate cu scopul de a-i încuraja pe cei care au luptat pentru oastea lor au fost „The White Cliffs of Dover” sau “We Will Meet Again”.

Când a împlinit vârsta de 100 de ani, o imagine uriaşă din tinerețea sa a fost proiectată pe celebrele Stânci Albe din Dover. Cu acea ocazie, Vera Lynn a lansat şi un nou album. Tot atunci a devenit cel mai vârstnic artist prezent cu un album în top 40 din Marea Britanie. Discul ei cu cele mai bune melodii s-a clasat pe locul 30.

 

 

Continue Reading
You may also like...

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top