Externe

Donald Trump acuză China de incompetență în gestionarea situației care a transformat o epidemie în pandemie

Donald Trump face declarații acuzatoare încă o dată. China este principala țară vizată. Președintele atacă încă o dată China și pe conducătorii acesteia care după părerea lui nu au gestionat corect situația, iar ca rezultat epidemia locală s-a transformat în pandemie. Află mai multe despre ce a declarat președintele american în rândurile de mai jos.

Donald Trump acuză China de incompetență în gestionarea situației care a transformat o epidemie în pandemie

Conform Agerpres, Donald Trump a declarat miercuri, 20 mai că „incompetența” Chinei privind gestionarea situației create de epidemia cu noul virus este responsabilă de „crimă în masă mondială”.

Liderul de la Casa Albă s-a arătat deranjat, înfuriat chiar de o persoană din China care ar fi postat pe Twitter un comunicat prin care acuză alte țări de lansarea virusului care a ucis atât de mulți oameni. Trump a postat pe Twitter:

„Un nebun din China tocmai a publicat un comunicat care acuză pe toată lumea cu excepţia Chinei pentru virusul care a ucis sute de mii de persoane”. Acesta a mai adăugat:

„Explicaţi-i vă rog acestui idiot că ‘incompetenţa Chinei’ şi nimic altceva, este ceea ce a provocat această crimă mondială în masă”.

Președintele american a simțit nevoia să dea o replică internautului după ce China a afirmat ca SUA depune eforturi pentru a abate atenția de la propriile erori ale Washingtonului de gestionare a crizei noului virus.

Purtătorul de cuvânt al MAE chinez, Zhao Lijian a declarat că SUA încearcă să calomnieze China, mai mult că a făcut o greșeală când a decis să folosească această țară pentru a evita propria responsabilitate.

De asemenea, președintele chinez Xi Jinping a cerut o evaluare independentă a răspunsului la pandemie sub conducerea OMS. Odată ce virusul va fi sub control OMS va analiza modul de gestionare al pandemiei din partea autorităților chineze.

Share
Scris de
Oana Pauna

Acest site foloseste cookies.

Read More