Connect with us
Donald Trump acuză China de incompetență în gestionarea situației care a transformat o epidemie în pandemie

Externe

Donald Trump acuză China de incompetență în gestionarea situației care a transformat o epidemie în pandemie

Donald Trump face declarații acuzatoare încă o dată. China este principala țară vizată. Președintele atacă încă o dată China și pe conducătorii acesteia care după părerea lui nu au gestionat corect situația, iar ca rezultat epidemia locală s-a transformat în pandemie. Află mai multe despre ce a declarat președintele american în rândurile de mai jos.

Donald Trump acuză China de incompetență în gestionarea situației care a transformat o epidemie în pandemie

Conform Agerpres, Donald Trump a declarat miercuri, 20 mai că „incompetența” Chinei privind gestionarea situației create de epidemia cu noul virus este responsabilă de „crimă în masă mondială”.

Liderul de la Casa Albă s-a arătat deranjat, înfuriat chiar de o persoană din China care ar fi postat pe Twitter un comunicat prin care acuză alte țări de lansarea virusului care a ucis atât de mulți oameni. Trump a postat pe Twitter:

„Un nebun din China tocmai a publicat un comunicat care acuză pe toată lumea cu excepţia Chinei pentru virusul care a ucis sute de mii de persoane”. Acesta a mai adăugat:

„Explicaţi-i vă rog acestui idiot că ‘incompetenţa Chinei’ şi nimic altceva, este ceea ce a provocat această crimă mondială în masă”.

Președintele american a simțit nevoia să dea o replică internautului după ce China a afirmat ca SUA depune eforturi pentru a abate atenția de la propriile erori ale Washingtonului de gestionare a crizei noului virus.

Purtătorul de cuvânt al MAE chinez, Zhao Lijian a declarat că SUA încearcă să calomnieze China, mai mult că a făcut o greșeală când a decis să folosească această țară pentru a evita propria responsabilitate.

De asemenea, președintele chinez Xi Jinping a cerut o evaluare independentă a răspunsului la pandemie sub conducerea OMS. Odată ce virusul va fi sub control OMS va analiza modul de gestionare al pandemiei din partea autorităților chineze.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top