Externe

Explozie puternică la un depozit de artificii din Mexic. Sunt zeci de morți

Explozie puternică astăzi la un depozit de artificii. Momentul deflagrației a fost surprins de o cameră video. Explozia s-a soldat cu 19 morți pentru care nu s-a mai putut face nimic.

Printre cei care și-au pierdut viața se numără și membri ai echipajelor de intervenție care au ajuns la locul exploziei. Autorităţile au trimis zeci de ambulanţe şi elicoptere pentru a-i transporta la spital.

Alte zeci de persoane rănite au fost transpotate la spital de echipajele medicale.

În Mexic, 24 de oameni au murit şi cel puţin 49 au fost răniţi într-o serie de explozii produse într-un atelier de fabricare a artificiilor. Tragedia a avut loc în oraşul Tultepec, situat în apropierea capitalei Mexico City.

Explozie puternică în Mexic, 19 morți

Printre victime se numără pompieri, poliţişti şi medici care veniseră la intervenţie după prima deflagraţie. Autorităţile au trimis zeci de ambulanţe şi elicoptere pentru a-i transporta la spital. Mai multe clădiri improvizate şi anexe au fost complet distruse de suflul exploziilor.

Presa locală scrie că majoritatea rezidenţilor din oraş se ocupă cu producerea artificiilor, iar accidentele de acest gen sunt frecvente. Principala cauză este nerespectarea normelor de siguranţă în fabricarea şi depozitarea produselor pirotehnice.

Alejandro Ozuna Rivero, un oficial guvernamental federal, a declarat că au avut loc două explozii la un depozit de artificii din oraşul Tultepec, situat la periferia nordică a capitalei Ciudad de Mexico.

Citește și Un ofițer ISU Cluj a fost rănit într-o explozie a unui colet suspect

Bilanţul preliminar este de 19 morţi şi cel puţin 40 de răniţi. Printre victime se numără membri ai echipelor de salvare şi localnici care au intervenit după explozii.

Autorităţile mexicane cercetează cauzele producerii exploziilor.

Acest articol a fost actualizat la: 2018-07-06T11:50:13+03:00 11:50

Share
Scris de
Ais Cristian

Acest site foloseste cookies.

Read More