Connect with us
Grevă la Lufthansa. Piloții nu vor munci timp de 24 de ore, începând de mâine seară

Externe

Grevă la Lufthansa. Piloții nu vor munci timp de 24 de ore, începând de mâine seară

Va fi grevă la Lufthansa, începând de mâine seară. Piloții companiei aeronautice germane amenință cu lipsa de la serviciu timp de 24 de ore.

Traficul companiei aeriene Lufthansa va fi perturbat miercuri din cauza grevei anunțate a piloților. Aceștia nu vor munci de mâine seară. Acțiunea este o presiune asupra echipei manageriale care nu dorește negocierea noului contract colectiv de muncă. Anunțul grevei a fost făcut în această țară de sindicatul piloților, informează Reuters.

Greva va începe marți spre miercuri, de la ora 12 noaptea, și va ține 24 de ore. Vor fi afectate atât zborurile pe distanțe scurte, cât și cursele lungi. Cei 5.400 de piloți au încercat să negocieze noul contract colectiv de muncă, însă discuțiile au fost un fiasco total.

Sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) cere o majorare salarială medie de 3,7% pe an, în timp ce echipa managerială oferă doar 2,5%. În opinia sindicatului, cifra propusă de manageri este egală cu o înghețare a salariului, conform Agerpres.

A 14-a grevă la Lufthansa

Lufthansa nu se află la prima grevă de acest tip. Este a 14-a grevă organizată de VC din luna aprilie 2014. Lufthansa este cel mai mare transportator aerian din Europa. În ultimii ani, compania a fost lovită de o serie de forme de protest ale piloților. Aceștia au reclamat condiții grele de muncă și salarii mici în comparație cu efortul depus.

CITEȘTE ȘI: Peste 7,15 milioane de pasageri au tranzitat aeroporturile din România în primul semestru

O altă problemă este solicitarea de a introduce măsuri noi pentru a face față competiției. Lufthansa s-a văzut tot mai amenințată în ultima vreme de companiile aeriene venite din Orientul Mijlociu, dar și de cele low cost, mai scrie Agerpres.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top