Connect with us
Începe vaccinarea gravidelor. Primul oraș care ia măsuri în acest sens

Externe

Începe vaccinarea gravidelor. Primul oraș care ia măsuri în acest sens

Începe vaccinarea femeilor însărcinate, iar primul oraș din Uniunea Europeană care include gravidele ca grup prioritar în planul de vaccinare este Viena. Imunizarea acestora se va face de la jumătatea lunii mai. Testele realizate de companiile care produc vaccinurile anti-coronavirus au arătat că acestea sunt sigure pentru gravide.

Vaccinarea gravidelor anti-coronavirus

De la jumătatea lunii mai, Viena începe vaccinarea femeilor însărcinate, după ce testele au arătat că vaccinul este sigur și pentru viitoarele mame și pentru bebeluși. Deocamdată doar femeile aflate în cel puțin a 13-a săptămână de sarcină.

Gravidele se pot imuniza împotriva coronavirusului și în Statele Unite ale Americii, dar și în Marea Britanie, cu acceptul medicului care urmărește sarcina.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România, 3 mai 2021

Cea mai recentă actualizare a Grupului de Comunicare Strategică arată că, până astăzi, 3 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.058.337 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.
997.749 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 682 de cazuri noi de persoane infectate cu virusul Sars Cov 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 73 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Relaxarea măsurilor 2021

Pe măsură ce rata de incidență continuă să scadă în mai multe orașe din țară, autoritățile iau în calcul relaxarea măsurilor. De la bun început, oficialii au precizat că această relaxare se va face treptat și că restricțiile vor fi ridicate în ordinea inversă instituirii lor. Cu alte cuvinte, masca de protecție ar putea fi ultima de care vom scăpa. O primă etapă din relaxarea restricțiilor ar putea începe de la 1 iunie.

„Vreau de la 1 iunie să relaxăm aceste condiții în 2 etape, 1 iunie și apoi sfârșitul lunii iulie când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate să revenim la normal. Și să revenim la normal înseamnă să revenim la viața de dinainte: fără restricții, fără mers noaptea, fără măști și așa mai departe. Trebuie să ne vaccinăm ca putem să ajungem acolo”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a precizat că obiectivul său și al Guvernului pe care îl conduce este vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top