Connect with us
Noi restricții în Grecia și Franța. Carantină după sărbătorile de iarnă

Externe

Noi restricții în Grecia și Franța. Carantină după sărbătorile de iarnă

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime și să provoace numeroase pagube. Deși a fost identificat vaccinul și a fost dat startul campaniei de imunizare, pericolul nu a dispărut și autoritățile continuă să impună măsuri de prevenire a răspândirii virusului. La fel ca în țara noastră, în Grecia și Franța au fost impuse mai multe restricții pe timp de noapte, de care și turiștii străini trebuie să știe.

Reguli de respectat în Grecia și Franța

La fel ca în România, și în Grecia și Franța, situația continuă să fie una dificilă. De sărbători, lucrurile s-au complicat și multe persoane au organizat petreceri numeroase, fără a respecta măsurile de prevenire în vigoare, ceea ce a făcut ca riscul de îmbolnăvire să crească. Astfel, cele două state au impus carantină pe timpul nopții, pentru ca situația să revină la normal.

Grecia a extins carantina generală care se aplică de sâmbătă, 2 ianuarie, ora 6:00, și se sfârșește pe 11 ianuarie. În acest interval, relaxarea de dinainte de sărbători va fi înlocuită de mai multe restricții, așa cum a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas.

Astfel, școlile rămân închise, iar circulația va fi interzisă în intervalul 21:00 – 05:00. Serviciile religioase, inclusiv “sfințirea apei în exterior” pentru Bobotează, vor fi interzise.

“Noile cazuri sunt încă la un nivel ridicat iar presiunea pe sistemul național de sănătate continuă. Spitalele noastre continuă îngrijirea unui număr mare de pacienți. Din nefericire, aproximativ 2.500 dintre concetățenii noștri au petrecut Crăciunul în paturile de Covid, în vreme ce mai multe de 400 de persoane sunt încă în Terapie Intensivă”, a precizat Petsas.

Restricții în Franța

Și în Franța au fost reintroduse restricții de circulație pe timpul nopții. Astfel, de la ora 18:00 și până la ora 06:00, oamenii din estul țării nu vor putea ieși din case pentru siguranța lor. În alte părți, restricția rămâne valabilă de la ora 20:00, cu două ore mai târziu.

În ultima perioadă, au fost identificate chiar și peste 20.000 de cazuri noi, ceea ce alarmează autoritățile. Deși nu erau permise adunările foarte numeroase, au avut loc câteva petreceri mari de Anul Nou, inclusiv una la care au participat 2.500 de oameni în Lieuron, Bretania. De altfel, autoritățile au spus că au avertizat 1.200 de petrecăreți și au arestat cinci.

Autoritățile îi îndeamnă pe oameni să intre într-o carantină de 7 zile și, în acest timp, să se testeze. Un centru temporar de testare a fost deschis într-o sală de sport locală.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top