Connect with us
O altă țară europeană dă drumul la turism. Românii vor putea călători aici fără dovada unui test negativ

Externe

O altă țară europeană dă drumul la turism. Românii vor putea călători aici fără dovada unui test negativ

Sezonul vacanțelor a început. Având în vedere situația cu care se confruntă omenirea, multe domenii au fost afectate, în special turismul. Cu toate acestea, mai multe țări iau măsuri în ceea ce privește reluarea activității turistice și se pregătesc să îi aștepte pe oaspeți cât mai repede. Astfel, vor adopta toate măsurile de siguranță și vor fi gata de start. Printre acestea se numără și Cehia, țară care i-a dat României undă verde la călătorii. Astfel, românii vor putea tranzita teritoriul ceh fără a fi supuși altor măsuri.

O altă țară europeană dă drumul la turism. Românii vor putea călători aici fără dovada unui test negativ

Cehia a anunțat că din 15 iunie le va permite cetățenilor să călătorească în majoritatea țărilor europene, fără a fi nevoiți ca la întoarcere să prezinte dovada unui test de coronavirus cu rezultat negativ. În aceleași condiții vor fi primiți și turiștii din alte 19 țări considerate sigure din punct de vedere epidemiologic, printre care și România.

De la jumătatea lunii, în funcție de riscul de transmitere a coronavirusului, statele europene vor fi organizate în trei categorii. În categoria de țări „verzi”, în care cehii vor putea călători fără restricții, intră statele vecine Germania, Austria, Polonia şi Slovacia, precum şi Ungaria, România, Bulgaria sau alte ţări considerate „sigure”, printre care Croaţia, Grecia, Cipru, Elveţia, statele baltice, Finlanda, Norvegia, Islanda. De asemenea, cetățenii din aceste țări vor putea intra în Cehia fără a fi obligaţi să facă dovada unui test negativ la noul coronavirus, a precizat ministrul sănătăţii.

În categoria „portocalie” au fost plasate Franţa, Spania, Portugalia, Italia, Irlanda, Danemarca, Olanda şi Belgia. Cetățenii cehi vor putea călători aici fără restricții, în timp ce persoanele din aceste țări vor trebui să prezinte dovada unui test negativ.

Marea Britanie şi Suedia au fost plasate în categoria „roşie”, cu cel mai mare risc.  Aceste lucri înseamnă că atât cehii reveniţi din aceste state, cât şi cetăţenii celor două ţări vor fi obligaţi să facă dovada unui test negativ.

În luna mai, Cehia a raportat mai puțin de 100 de cazuri de infectare zilnic. Numărul total al celor infectaţi a fost de 9.286, dintre care până acum 6.642 au fost declaraţi vindecaţi, iar 321 au decedat.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top