Externe

O fetiţă de 13 ani a murit după 68 de zile de post negru

O fetiţă de 13 ani a murit după ce a ţinut 68 de zile de post, scrie Hindustan Times. Tânăra a murit în Hyderabad (Telangana, India), după o perioadă de post impusă de familie şi de comunitate, mai scrie acelaşi cotidian indian.

În tot acest timp, Aradhana Samdariya nu a pus în gură niciun aliment şi tot ce i-a fost permis să consume era apă potabilă, înainte de ora 18.

Când a încheiat perioada de abstinenţă, familia fetei a organizat o petrecere mare în cinstea reuşitei micuţei. Masa era îmbelşugată şi micuţa putea să mănânce orice, aceasta fiind răsplata pentru efortul depus în numele religiei.

Regizorul Andrzej Wajda a murit la vârsta de 90 de ani

Marin Petrache Pechea a murit la vârsta de 71 de ani

Imediat după terminarea festinului, fata a murit. Şi-a pierdut complet conştiinţa, iar autorităţile locale investighează în aceste momente dramaticul caz.

Cauza morţii: Stop cardiac şi insuficienţă renală

Cauza morţii, conform medicilor, a fost stop cardiac şi insuficienţă renală, două probleme apărute din cauza deshidratării severe. În corpul ei doctorii au observat un dezechilibru masiv de electroliţi, iar părinţii riscă acum să facă ani grei de puşcărie.

O asociaţie pentru drepturile copilului a făcut deja un denunţ împotriva părinţilor pentru că sunt consideraţi principalii vinovaţi de moartea fetei, scrie şi BBC.

Tot conform jurnaliştilor britanici, se pare că părinţii susţin că fata a dorit să demonstreze că poate să ducă un post negru până la capăt, însă tânăra este moartă acum şi nu mai poate fi întrebată de ce a ţinut acest post cumplit.

India este ţara unde se află cei mai mulţi călugări hinduşi, iar stilul lor de viaţă se bazează pe cât mai puţin consum alimentar întrucât mâncarea este considerată atât în budism cât şi în hinduism sursa păcatelor.

Vezi comentarii

Share
Scris de
Daniel Șuta

Acest site foloseste cookies.

Read More