Externe

Patriarhul Greciei a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-COV 2

Patriarhul Greciei a fost depistat pozitiv cu virusul Sars – Cov 2. Înaltul prelat are 82 de ani și se simte bine. Joi, 19 noiembrie, ÎPS Ieronim al II-lea a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. La acest moment, el este internat într-un spital din capitala Greciei.

Patriarhul Greciei are coronavirus

Patriarhul Greciei, Înalt Prea Sfințitul Ieronim al II-lea a fost depistat pozitiv la testul pentru coronavirus. Înaltul prelat are 82 de ani și o stare de sănătate bună, în general. Acum el se află internat la un spital din Atena. Prezintă simptome ușoare ale infectării cu acest virus, și are febră de 37,7 grade Celsius.

Ieronim al II-lea a făcut câteva declarații înainte de internarea în spital.

„Particip personal, ca un păstor, la această grea încercare la care sunt supuşi mii de alţi fraţi din ţara noastră şi milioane din întreaga lume. Particip la angoasa, durerea şi frica tuturor, pe care o vom depăşi cu toţii, prin credinţa noatră în Dumnezeu”, a declarat arhiepiscopul Atenei Ieronim apropiaţilor săi, înainte de internare, potrivit presei elene citate de Digi24.

A doua carantină totală în Grecia

Grecia trece prin a doua carantină totală de la apariția noului coronavirus. Măsura a fost luată de autoritățile elene în data de 7 noiembrie și este valabilă până la data de 30 noiembrie 2020, pe întreg teritoriul Greciei.

Din 16 noiembrie s-au închis toate instituțiile de învățământ de pe teritoriul Greciei.

În cadrul celei de a doua izolări impuse în Grecia de la 7 la 30 noiembrie, Guvernul grec a dispus suspendarea tuturor slujbelor religioase fizice în toate lăcaşurile de cult din ţară. Slujbele Bisericii Ortodoxe continuă să fie oficiate exclusiv pentru cler.

Principalele restricții impuse de către autorități sunt: părăsirea domiciliului se va face cu transmiterea prealabilă a unui SMS la numărul de telefon 13033;
interzicerea circulației între județe (cu excepția situațiilor de urgență);
interzicerea circulației pe timp de noapte (cu excepția persoanelor care se deplasează la serviciu ori pentru urgențe medicale);
supermarketurile, farmaciile, spitalele și centrele de prim ajutor vor funcționa în baza unui program special care va fi anunțat;

Restricții de intrare pe teritoriul Greciei

Conform Ministerului Afacerilor Externe, autoritățile elene mențin măsurile impuse la intrarea în Grecia până la data de 30 noiembrie 2020 (ora 23:59), cu mențiunea expresă că acestea pot fi modificate oricând, fără niciun preaviz, în cazul creșterii numărului persoanelor infectate cu SARS-CoV-2.

Măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, prelevat cu 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, respectiv a obligativității completării formularului PLF și a prezentării codului QR la intrarea pe teritoriul elen, se menține și se aplică tuturor categoriilor de persoane care intră pe teritoriul Greciei, prin toate punctele de trecere a frontierelor cu statele vecine Republicii Elene, inclusiv Kulata-Promachonas.

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie redactate în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

 

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More