Ziua de sâmbătă, 21 noiembrie, este una dintre cele mai importante zile ale anului pentru credinioși. Anul acesta, în ziua de sâmbătă, atât ortodocșii, cât și catolicii sărbătoresc intrarea în Biserică a Maicii Domnului, marea sărbătoare închinată Fecioarei Maria. Toți credincioșii sărbătoresc această zi importantă. Este o sărbătoare a luminii, care sparge întunericul iernii și care, totodată, aduce și mai multe tradiții și obiceiuri de care oamenii țin cont, pentru a se asigura că fac tot ce trebuie pentru a le merge bine.
Intrarea în biserică a Maicii Domnului, sărbătorită pe 21 noiembrie, este o mare sărbătoare de care țin cont și ortodocșii, dar și catolicii. Această sărbătoare semnifică momentul în care Fecioara Maria, în vârstă de trei ani, a fost dusă de părinţii săi, Ioachim şi Ana, la Templul din Ierusalim. Ioachim şi Ana îşi dăruiesc copila lui Dumnezeu, fără să ştie însă că Maria avea să fie Maica lui Dumnezeu.
În această zi, credincioșii merg la biserică și se roagă la Fecioara Maria pentru sănătate, liniște în familie, înțelegere și iubire. Tot azi, oamenii țin cont de mai multe tradiții și obiceiuri, pentru a o cinsti cum se cuvine pe Fecioară și pentru a se asigura că ghinionul îi ocolește și le va merge bine tot anul.
Astfel, de intrarea în Biserică a Maicii Domnului, atunci când mergem la biserică, trebuie să ne rugăm și pentru cei nevoiași, pentru copiii nebotezați și cei sărmani și să le aprindem o lumânare. Dacă uităm de ei, vom fi lipsiți de bucurii și ne va măcina gândul de vinovăție. Mai mult, să nu uităm nici de cei morți înainte de vreme și să împărțim pentru ei nuci, colaci și turte cu mălai. Se spune că lumina aprinsă azi nu se mai stinge niciodată.
În această zi nu se spală haine, pentru a ne arăta respectul și iubirea față de Fecioara Maria. În plus, în cursul acestei zile nu le prelucrează lâna, deoarece se spune că în acest mod sunt protejate animalele. De asemenea, se ung cu usturoi cercevelele ferestrelor pentru alungarea strigoilor și a spiritelor rele.
Mai mult, nu trebuie să ce certăm cu nimeni și să ținem supărarea, pentru că nu ne vom mai împăca niciodată. În această zi trebuie să fim buni, iertători, să cerem chiar noi împăcarea, chiar dacă nu ne simțim vinovați și nu este responsabilitatea noastră să facem acest lucru.
Acest articol a fost actualizat la: 20 noiembrie 2020 9:24