Connect with us
Atac la Toronto, în Canada. O camionetă a intrat într-un grup de pietoni şi aproximativ zece persoane au fost rănite, conform informaţiilor preliminare.

Externe

Atac la Toronto: O maşină a intrat într-un grup de pietoni. Presa locală: 10 morți și 15 răniți

Atac Toronto: Ultimul bilanț indică 10 morți și 15 răniți, după ce un individ a intrat cu mașina într-un grup de pietoni. Autorul ataculului a fost reținut. După ce a fost prins de polițiști, el a cerut oamenilor legii să-l ucidă. Nu se cunoaște motivația atacatorului, dar un atac terorist nu este exclus. Autorul atacului a fost pus sub acuzare și va răspunde în fața instanței pentru cele 10 persoane care au murit și pentru cele care au fost rănite.

MAE a anunțat că printre victime nu se numără cetățeni români.

UPDATE 23.55
Bilanț oficial, anunțat de poliție: 10 morți și 15 răniți. Poliția a dezvăluit numele bărbatului care a intrat cu mașina într-un grup de pietoni. Se numește Alek Minassian și are 25 de ani.

Alek Minassian

Un fost coleg de şcoală al lui Alek Minassian, pe nume Ari Bluff, a povestit, pentru CBC News, că tânărul nu era foarte social, recunoscând că nu ştie să fi avut prieteni foarte apropiaţi, cel puţin nu din cei din colectivul clasei.

UPDATE 22.20.
Numărul morților a ajuns la cinci, anunță un post de radio local.

UPDATE 22.10:

Oamenii au început să strige și să îi îndrume pe polițiști către un garaj subteran. Un al doilea bărbat care are mașina avariată a fost arestat. Circumstanțele în care s-a petrecut avarierea mașinii sunt neclare, potrivit lui Jeremy Cohn, un jurnalist canadian.

UPDATE 21.50: Prima reacție a premierului Canadei.

„Suntem cu inima alături de cei care au avut de suferit”, a spus Justin Trudeau, precizând că va face noi declarații pe măsură ce va afla mai multe despre incidentul din Toronto.

Potrivit presei locale, 4 dintre persoanele rănite nu mai au semne vitale.


Ambulanțele au sosit la fața locului pentru a trata răniții. Cel puțin 10 oameni au fost implicați în incident.

Autoritățile au blocat o linie de metrou și una de autobuz. Oamenii sunt sfătuiți de autorități să evite zona.

Potrivit primelor informații, camioneta a intrat pe trotuar și a început să-i pună la pământ pe trecători, unul câte unul, a povestit unul dintre martorii oculari.

„A distrus viețile multor oameni”, a adăugat acesta.


Un jurnalist din Canada spune că sunt corpuri pe toată strada.

Atac la Toronto, luni, 23 aprilie. O maşină a intrat într-un grup de pietoni. Se estimează că cel puțin zece oameni au fost răniţi.

O camionetă a intrat între pietoni luni, la Toronto, şi a rănit cel puţin opt-zece persoane, a anunţat poliţia canadiană, într-un mesaj în reţeaua Twitter preluat de agenţiile de presă internaţionale. Ultimele informaţii preluate de Reuters arată că şoferul a fost reţinut.


Posibilul suspect reținut de către poliția din Toronto.

Coliziunea a avut loc la ora locală 13.27 (17.27 GMT, 20.27 ora României), menţionează poliţia, fără a preciza dacă este vorba de un accident sau de un act intenţionat.


Martorii au făcut fotografii de la fața locului.

Ulterior, potrivit agenţiei Reuters, poliţiştii au comunicat că incidentul a avut loc în nordul oraşului, într-o  intersecţie importantă, care între timp a fost închisă.

Incidentul a avut loc în zona străzilor Yonge / Finch, anunţă Poliţia din Toronto.

O autoutilitară de culoare albă a lovit un grup de persoane, într-o zonă pietonală.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top