Externe

Profesoară la doar 12 ani. O copilă își ajută colegii, după ce școlile au fost închise

Pandemia de coronavirus a provocat numeroase probleme de-a lungul timpului. Pe lângă pagubele materiale și tot haosul produs, educația a fost unul dintre cele mai afectate domenii. Majoritatea școlilor din lume au fost închise pentru a preveni răspândirea nemilosului virus al momentului, ceea ce i-a afectat semnificativ pe elevi. O copilă de 12 ani a decis să-și ajute colegii și și-a luat rolul de profesor.

Profesoară pentru colegii mai mici, la doar 12 ani

Pandemia a provocat schimbări semnificative în viețile tuturor de la izbucnirea ei și a schimbat cursul firesc al lucrurilor. Majoritatea școlilor din lume au fost închise pentru a nu se răspândi virusul și elevii au fost afectați de participarea la orele online. În statele sărace, nici măcar acest mod de învățare nu a putut fi pus în aplicare.

O fetiță de 12 ani din Atmidah, un sat de lângă Cairo, Egipt, a devenit profesoară pentru colegii săi. După ce școlile s-au închis, Reem El-Khouly a decis să-i ajute pe colegii ei mai mici să învețe. Astfel, în fiecare zi, se trezește de dimineață, își spune rugăciunea și se adună pe o stradă îngustă alături de 30 de copii și le predă acestora mai multe noțiuni.

La început, mama ei nu a susținut-o deloc dar, văzând cât de bine se descurcă, acum este de acord cu decizia ei de a deveni profesoară de matematică.

„Mă trezesc dimineața, îmi spun rugăciunile iar apoi îi chem pe copii să începem cursurile. Îi învăț matematică, religie și engleză. La început, mama nu m-a încurajat, pentru că vocea mea era puternică. Acum, după ce a văzut cum interacționează elevii cu mine, mi-a spus că pot face asta atât timp cât îmi place”, a spus Reem.

La început, copila nu avea nici măcar o tablă și cretă, reușind să-și susțină cursurile pe un caiet. Între timp a primit obiectele necesare, chiar o tablă modernă pe care se scrie cu marker, în urma uneo donații .din partea unei companii locale. Cei mici sunt foarte încântați de inițiativa fetei și că nu mai uită ce au învățat și chiar se declară mulțumiți de ce îi învață.

„După ce s-au închis școlile, Reem a început să ne predea, pentru ca noi să nu uităm ce am învățat la școală”, a spus Mohamed Abdel Moneim, un copil de 9 ani care participă la cursuri.

Acest articol a fost actualizat la: 14 februarie 2021 11:34

Share
Scris de
Stoiu Maria