Externe

Reuniunea generală ONU, LIVE VIDEO – Readucerea Siriei în regim de pace devine o chestiune imposibilă

În aceste momente are loc reuniunea generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, unde se discută despre conflictul din Siria şi cele mai importante probleme planetare.

Poziţia Rusiei este cea mai urmărită la acest congres important. Reuniunea de urgenţă a ONU în care ţărilşe abordează conflictul din Siria stabileşte care sunt următorii paşi pentru a readuce pacea în această ţară.

Reuniunea generală ONU, live pe HUFF.RO

Executivul sirian a anunţat miercuri începerea unei operaţiuni militare în cartierele din zona orientală a oraşului Alep.

Pe 24 septembrie, secretarul general al Statelor Unite, John Kerry, a firmat că Rusia trebuie să dea exemplu lumii întregi privind soluţionarea situaţiei din Alep. Americanii i-au acuzat pe membrii Executivului sirian că au bombardat zone populate de civili cu ajutorul Rusiei.

Reprezentantul la Naţiunile Unite, Stephane Dujarric, a declarat că secretarul general al ONU, Ban Ki-moon este terifiat vizavi de situaţia din Alep. Vezi mai jos ce se întâmplă chiar în acest moment la ONU:

Alepul continua să fie bombardat de la sol duminică, după ce noaptea a fost bombardat de avioane ale regimului sirian şi aliatului său rus, provocând consternarea occidentalilor, exasperaţi de atitudinea Moscovei, relatează AFP.

Forţe ruse şi siriene au bombardat duminică o tabără strategică din nordul oraşului, după ce au pierdut controlul asupra ei peste noapte, au anunţat rebelii şi armata siriană, potrivit Reuters.

Rebelii au anunţat că armata a folosit armament mai puternic în încercarea de a recuceri Handarat, o tabără de refugiaţi palestinieni, situată la câţiva kilometri de Alep, pe un deal, străjuind unul dintre principalele drumuri către Alep care s-a aflat sub controlul rebelilor în ultimii ani.

După o săptămână de discuţii diplomatice fără rezultat, Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit din nou, duminică, la ora locală 11.00 (18.00, ora României), la solicitarea Statelor Unite, Marii Britanii şi Franţei, notează news.ro.

Share
Scris de
Daniel Șuta

Acest site foloseste cookies.

Read More