Connect with us
Consiliul general al ONU, LIVE VIDEO - Readucerea Siriei în regim de pace devine o chestiune imposibilă

Externe

Reuniunea generală ONU, LIVE VIDEO – Readucerea Siriei în regim de pace devine o chestiune imposibilă

În aceste momente are loc reuniunea generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, unde se discută despre conflictul din Siria şi cele mai importante probleme planetare.

Poziţia Rusiei este cea mai urmărită la acest congres important. Reuniunea de urgenţă a ONU în care ţărilşe abordează conflictul din Siria stabileşte care sunt următorii paşi pentru a readuce pacea în această ţară.

Reuniunea generală ONU, live pe HUFF.RO

Executivul sirian a anunţat miercuri începerea unei operaţiuni militare în cartierele din zona orientală a oraşului Alep.

Pe 24 septembrie, secretarul general al Statelor Unite, John Kerry, a firmat că Rusia trebuie să dea exemplu lumii întregi privind soluţionarea situaţiei din Alep. Americanii i-au acuzat pe membrii Executivului sirian că au bombardat zone populate de civili cu ajutorul Rusiei.

Reprezentantul la Naţiunile Unite, Stephane Dujarric, a declarat că secretarul general al ONU, Ban Ki-moon este terifiat vizavi de situaţia din Alep. Vezi mai jos ce se întâmplă chiar în acest moment la ONU:

Alepul continua să fie bombardat de la sol duminică, după ce noaptea a fost bombardat de avioane ale regimului sirian şi aliatului său rus, provocând consternarea occidentalilor, exasperaţi de atitudinea Moscovei, relatează AFP.

Forţe ruse şi siriene au bombardat duminică o tabără strategică din nordul oraşului, după ce au pierdut controlul asupra ei peste noapte, au anunţat rebelii şi armata siriană, potrivit Reuters.

Rebelii au anunţat că armata a folosit armament mai puternic în încercarea de a recuceri Handarat, o tabără de refugiaţi palestinieni, situată la câţiva kilometri de Alep, pe un deal, străjuind unul dintre principalele drumuri către Alep care s-a aflat sub controlul rebelilor în ultimii ani.

După o săptămână de discuţii diplomatice fără rezultat, Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit din nou, duminică, la ora locală 11.00 (18.00, ora României), la solicitarea Statelor Unite, Marii Britanii şi Franţei, notează news.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top