Externe

S-a urcat pe zidurile spitalului pentru a-și vedea mama bolnavă de Covid. A păzit-o zile întregi de la fereastră

Pandemia de coronavirus a provocat pagube semnificative în tot acest timp și a cruțat viețile a numeroși oameni. Cu toate acestea, în această perioadă ies la iveală și cele mai impresionante povești. O poveste emoționantă este și cea a unui tânăr din Palestina, a cărui mamă se afla pe patul de spital din cauza nemilosului virus. În tot acest timp, el a vegheat-o de la geamul spitalului, până la care trebuia să se cațere pe pereți două etaje.

S-a urcat pe zidurile spitalului pentru a-și vedea mama bolnavă de Covid. A păzit-o zile întregi de la fereastră

Un tânăr a vrut să fie alături de mama sa, infectată cu coronavirus și internată în spital, dar medicii i-au interzis să intre în salonul în care aceasta se afla din cauza protocoalelor de siguranță. Femeia, Rasmi Suwaiti, în vârstă de 73 de ani, suferea deja de leucemie și a fost testată pozitiv pentru coronavirus, iar starea ei s-a agravat rapid.

Jihad Al-Suwaiti, fiul acesteia în vârstă de 30 de ani, nu a vrut să-și lase mama singură și a vrut să o vegheze în aceste momente cumplite, drept pentru care a decis să se cațere în fiecare seară două etaje, până în dreptul secției de terapie intensivă unde se afla femeia în stare gravă. Un reprezentant al spitalului a declarat că stătea acolo până se asigura că mama lui a adormit.

A pierdut lupta cu boala

Tânărul a fost sfătuit de nenumărate ori să renunțe la obiceiul lui, pentru propria siguranță, dar a refuzat să asculte și a continuat să își vegheze de pe pervazul ferestrei mama bolnavă, a cărei stare de sănătate se deteriora considerabil. În ziua de 16 iulie, tânărul a urcat pentru ultima dată la la fereastra mamei sale. După cinci zile de luptă cu virusul, organismul acesteia a cedat și și-a dat ultima suflare. Celălalt fiu al acesteia a declarat că fratele lui fusese foarte apropiat de mama lor, mai ales după pierderea tatălui.

”Jihad era foarte apropiat de mama noastră, mai ales după ce tatăl nostru a murit, în urmă cu 15 ani. O iubea mult. Când a aflat că a murit, a fost șocat și furios. Acum pare să fi acceptat situația”, a spus fratele tânărului.

Povestea lui a ajuns peste hotare și a emoționat toată comunitatea. În plus, diplomatul ONU, Mohamad Safa, a postat pe pe Twitter un mesaj în semn de omagiu pentru dragostea și solidaritate pe care a arătat-o acest tânăr pentru mama lui.

Vezi comentarii

  • Popor de retardati mental. Romanii si-au ucis cu buna stiinta oameni politici. Nicolae Iorga si Nicolae Ceausescu sunt doar doua example. Si se mai mira natiunea de ce merg toate pe dos in tara asta ? Popor sub blestem, ne facem de panarama. Crime care ne vor marca istoria si ne vor afecta generatiile urmatoare.

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More