Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, mulți dintre ei s-au întors la locurile de muncă și la alte activități de dinainte de pandemie, ceea ca nu a avut tocmai un efect pozitiv asupra sănătății, crescând semnificativ numărul de persoane infectate, chiar azi fiind identificate 1030 de cazuri noi. De altfel, au fost deschise și plajele, iar oamenii pot merge din nou la mare, acolo unde s-au produs în tot acest timp aglomerații. Astfel, autoritățile au anunțat controale drastice, ceea ce s-a și întâmplat. Astfel, au fost date amenzi usturătoare, iar unele localuri de la mare chiar au fost închise.
Situația din România este din ce în ce mai gravă. Cazurile de coronavirus cresc de la zi la zi, iar azi au depășit, pentru prima dată, 1000 de infectări noi în ultimele 24 de ore. Astfel, autoritățile încearcă să controleze lucrurile și să se asigure că oamenii respectă regulile, în special pe litoral, unde locurile sunt foarte populate. Astfel, comercianții de la mare, care nu au respectat regulile impuse de Guvernul României, s-au ales cu amenzi uriașe sau cu suspendarea activității.
Medicii veterinari de la DSV Constanța au efectuat mai multe controale la restaurantele, terasele, barurile și alte localuri de pe litoral. Controalele au vizat 76 de restaurante, cinci pizzerii, 28 de unităţi fast-food, cinci braserii, 15 bufeturi, trei bistrouri, 18 baruri, două snack-baruri, 37 magazine alimentare, 19 laboratoare de cofetărie – patiserie, trei cofetării şi patiserii, şase rulote, două tonete şi o unitate de produse congelate, din staţiunile Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia.
Nu mai puțin de 44 de unități alimentare (15 restaurante, nouă unităţi fast-food, patru bufeturi, două magazine alimentare, trei baruri, o pizzerie, două rulote, o braserie şi patru laboratoare de cofetărie) au fost amendate cu 366.000 de lei.
„În urma acestor verificări, s-au constatat deficienţe privind manipularea produselor alimentare, comercializarea de produse alimentare în spaţii care nu sunt aprobate sanitar veterinar, condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.”, au comunicat cei de la Direcția Sanitar-Veterinară Constanța.
În cazul a două unități de alimentație publică, inspectorii au recurs la măsuri drastice din cauza faptului că nu au respectat normele impuse de autorități. Astfel, activitatea acestora a fost întreruptă temporar, până la remedierea problemelor găsite la fața locului.