Categorii Externe

Opozantul rus, Aleksei Navalnîi, a fost otrăvit! Spitalul din Berlin a confirmat

Spitalul din Berlin, unde Aleksei Navalnîi este tratat, a confirmat faptul că opozantul rus a fost otrăvit. Potrivit unui comunicat oferit de reprezentanții spitalului, efectul otrăvirii a fost dovedit de mai multe ori în laboratoare independente. Nu se știe încă exact care este substanța propriu-zisă. Lui Navalnîi i s-a făcut rău în timp ce zbura cu avionul spre Moscova.

Opozantul rus, Aleksei Navalnîi, a fost otrăvit! Spitalul din Berlin a confirmat

Spitalul din Berlin, unde este tratat opozantul rus Aleksei Navalnîi a confirmat că oficialul a fost otrăvit. Potrivit unui comunicat, citat de presa germană, efectul otrăvirii a fost dovedit de mai multe ori în laboratoare independente. Deocamdată nu se știe exact despre ce substanță este vorba.

“Studiile clinice indică faptul că pacientul a fost otrăvit cu o substanță din grupul de inhibitori ai colinesterazei”, a anunțat clinica Charité din Berlin, unde este tratat opozantul rus Aleksei Navalnîi.

Politicanul în vârstă de 44 de ani este principalul opozant al președintelui Vladimir Putin. El se află internat în comă artificială. Este sub protecția poliției pusă la dispoziție de statul german.

În urmă cu cinci zile, în timp ce zbura spre Moscova, lui Navalnîi i s-a făcut rău, iar pilotul a fost nevoit să aterizeze forțat la OMSK – Siberia, unde politicianul a fost internat în comă.

Imediat după, purtătoarea de cuvânt a opozantului rus a declarat că bărbatul nu este conștient și că se crede că a fost otrăvit cu ceva ce i-ar fi fost pus în ceai.

„Navalnîi nu este conștient. Credem că Navalnîi a fost otrăvit cu ceva ce i-a fost pus în ceai. Este singurul lucru pe care l-a băut dimineață. Doctorii au spus că toxina a fost absorbită rapid, prin intermediul unui lichid fierbinte”, a precizat purtătoarea de cuvânt a lui Navalnii”, a scris Kira Yarmyash pe Twitter.

Cel mai de seamă membru al opoziției rusești, Navalnîi a făcut campanie pentru a-l contesta pe Putin la alegerile prezidențiale din 2018, dar a fost împiedicat să candideze.

 

 

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More