Categorii Externe

Un francez își va transmite moartea live pe Facebook. Care este motivul

Un francez în vârstă de 57 de ani, care se luptă cu o boală incurabilă de ceva vreme, a decis să întrerupă orice tratament şi să difuzeze sfârşitul vieţii sale începând de sâmbătă, în direct pe Facebook. Sfârșitul va fi unul destul de lent și va dura câteva zile, așa cum estimează bărbatul. Acesta a solicitat președintelui să fie eutanasiat, însă a fost refuzat. Află cum se va produce moartea live pe Facebook.

Un francez își va transmite moartea live pe Facebook. Care este motivul

Alain Cocq, un francez în vârstă de 57 de ani, suferă de o boală incurabilă de mai mulți ani și vrea să își transmită sfârşitul vieţii live, deoarece consideră că nu mai are o existență demnă. Alain Cocq suferă de o boală extrem de rară, în care pereţii arterelor se lipesc provocând ischemie (oprirea sau insuficienţa circulaţiei sângelui într-un ţesut sau un organ).

Bărbatul a luat decizia controversată după ce preşedintele Emmanuel Macron i-a spus că nu îl poate ajuta să moară și nu i-a permis să fie eutanasiat, deși el crede că în acest fel ar fi procedat corect și ar fi scăpat de suferință. În urma scrisorii, răspunsul lui Emmanuel Macron a fost unul negativ: „Pentru că nu sunt deasupra legii, nu pot să accept cererea dumneavoastră”,

În aceste condiții, Alain Cocq va întrerupe orice tratament și va împărtăși cu toată lumea chinul și durerile insuportabile prin care trece după 9 operații, pentru a transmite tuturor o lecție. El estimează că lupta va fi una durabilă și se va stinge în aproximativ 5 zile. Începând de vineri seara, el va opri orice alimentare, hidratare şi tratament. Bărbatul vrea să demonstreze tuturor că legea din Franța ar trebui să fie schimbată în favoarea oamenilor care se află în asemenea situații. Dacă își va transmite moartea live pe Facebook, crede că va transmite un semnal de alarmă autorităților.

În Franța există momentan în vigoare o lege denumită Legea Leonetti, valabilă din 2005, prin care medicii pot eutanasia oamenii în anumite circumstanțe. Astfel, medicii pot opri suferința pacientului doar când durerea este extrem de mare, în ultimele clipe de viață.

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More