Externe

Un om fără adăpost a fost amendat pentru că a fost prins pe stradă „fără un motiv întemeiat”

Pandemia a provocat numeroase schimbări în lumea întreagă. Oamenii au fost nevoiți să treacă la un nou stil de viață la care s-au adaptat cu greu și pe care încă nu l-au înțeles în totalitate. Au fost impuse mai multe măsuri stricte pentru ca situația să fie ținută sub control. Cei care nu s-au supus restricțiilor, au fost sancționați, însă au existat numeroase reclamații cum că oamenii legii au acționat mai multe decât trebuie și au dat amenzi nemeritate. La fel s-a întâmplat și în cazul unui om fără adăpost din Londra. Acesta a fost amendat pe motiv că se afla pe stradă fără a avea un motiv bine întemeiat.

Un om fără adăpost a fost amendat pentru că a fost prins pe stradă „fără un motiv întemeiat”

Sulton Monsour, un om fără locuință, care își petrecea tot timpul prin spațiile publice, a fost prins de autorități pe stradă în timpul carantinei și a fost trimis în judecată. Legile britanice precizează că nimeni nu are voie să părăsească domiciliul fără a avea un motiv clar, bine întemeiat. Cu toate acestea, aceeași legea preciza și că această mențiune nu putea fi aplicată celor care nu au o adăpost și, implicit, trăiesc pe străzi, în spații neamenajate.

Procurorul Malachy Pakenham  a precizat că bărbatul a ajuns în fața instanței din cauză că agentul de poliție care l-a amendat i-a mai atras atenția și în alte rânduri. O dată, acesta l-ar fi mințit că se îndreaptă către locuința sa, ceea ce l-a deranjat pe polițist și, ulterior, l-a împins să ia această decizie. De altfel, procurorul a precizat că, având în vedere că legea nu se aplică celor fără adăpost, acuzația polițistului nu are sens.

„Ofițerul care l-a văzut atunci l-a mai descoperit o dată pe stradă, zece zile mai târziu, pe 5 mai, în zona gării de pe Liverpool Street și și-a pierdut răbdarea. Dacă legea spune că interdicția de a părăsi locuința nu se aplică persoanelor fără adăpost, atunci acuzația aceasta nu are niciun sens.”, a mai spus procurorul.

 

Acest site foloseste cookies.

Read More