Connect with us
Un om fără adăpost a fost amendat pentru că a fost prins pe stradă "fără un motiv întemeiat"

Externe

Un om fără adăpost a fost amendat pentru că a fost prins pe stradă „fără un motiv întemeiat”

Pandemia a provocat numeroase schimbări în lumea întreagă. Oamenii au fost nevoiți să treacă la un nou stil de viață la care s-au adaptat cu greu și pe care încă nu l-au înțeles în totalitate. Au fost impuse mai multe măsuri stricte pentru ca situația să fie ținută sub control. Cei care nu s-au supus restricțiilor, au fost sancționați, însă au existat numeroase reclamații cum că oamenii legii au acționat mai multe decât trebuie și au dat amenzi nemeritate. La fel s-a întâmplat și în cazul unui om fără adăpost din Londra. Acesta a fost amendat pe motiv că se afla pe stradă fără a avea un motiv bine întemeiat.

Un om fără adăpost a fost amendat pentru că a fost prins pe stradă „fără un motiv întemeiat”

Sulton Monsour, un om fără locuință, care își petrecea tot timpul prin spațiile publice, a fost prins de autorități pe stradă în timpul carantinei și a fost trimis în judecată. Legile britanice precizează că nimeni nu are voie să părăsească domiciliul fără a avea un motiv clar, bine întemeiat. Cu toate acestea, aceeași legea preciza și că această mențiune nu putea fi aplicată celor care nu au o adăpost și, implicit, trăiesc pe străzi, în spații neamenajate.

Procurorul Malachy Pakenham  a precizat că bărbatul a ajuns în fața instanței din cauză că agentul de poliție care l-a amendat i-a mai atras atenția și în alte rânduri. O dată, acesta l-ar fi mințit că se îndreaptă către locuința sa, ceea ce l-a deranjat pe polițist și, ulterior, l-a împins să ia această decizie. De altfel, procurorul a precizat că, având în vedere că legea nu se aplică celor fără adăpost, acuzația polițistului nu are sens.

„Ofițerul care l-a văzut atunci l-a mai descoperit o dată pe stradă, zece zile mai târziu, pe 5 mai, în zona gării de pe Liverpool Street și și-a pierdut răbdarea. Dacă legea spune că interdicția de a părăsi locuința nu se aplică persoanelor fără adăpost, atunci acuzația aceasta nu are niciun sens.”, a mai spus procurorul.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top