Connect with us
Un pasaj de la metrou din Mexico City s-a prăbușit - 15 morți și 70 de răniți

Externe

Un pasaj de la metrou din Mexico City s-a prăbușit – 15 morți și 70 de răniți

Cincisprezece persoane au fost ucise și 70 rănite când un pasaj suprateran care transporta vagoane de tren de metrou din Mexico City s-a prăbușit parțial pe o șosea luni seara, au anunțat autoritățile.

O înregistrare video dramatică difuzată de canalul local Milenio TV arată cum pasarela pasajului superior al liniei 12 de metrou se prăbușește peste vagoanele aflate pe un drum de dedesubt.

Videoclipurile difuzate la televizor și pe rețelele de socializare au arătat echipaje medicale de urgență și pompieri trecând prin epavă în căutarea unor supraviețuitori.

Primarul orașului Mexico City, Claudia Sheinbaum, a declarat că 15 persoane au fost ucise și că o mașină a fost prinsă sub dărâmături.

15 morți și 70 de răniți după ce s-a prăbușit pasajul de la metrou

Sheinbaum a declarat pe Twitter: „Din păcate, există morți și răniți. Mă aflu la fața locului pentru a sprijini instalarea centrului de comandă”.

Inițial, Agenția de gestionare globală a riscurilor și de protecție civilă a orașului a stabilit un bilanț de 13 persoane și 70 de răniți.

Linia 12 a metroului a fost construită pe vremea când ministrul de externe Marcelo Ebrard era primar al orașului Mexico City.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi cu metroul este o tragedie teribilă. Solidaritatea mea cu victimele și familiile lor. Bineînțeles, cauzele trebuie investigate și responsabilitățile trebuie definite. Reiterez că sunt la dispoziția autorităților pentru a ajuta în tot ceea ce este necesar”, a declarat Ebrard pe Twitter.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top