Situație tragică în provincia Samarul de Nord! Un polițist filipinez a fost ucis de un cocoș în timpul serviciului, când încerca să oprească o luptă ilegală între păsări. Acesta a fost grav rănit de cocoș, motiv pentru care nu a mai putut fi salvat.
În provincia nordică Samar aveau loc lupte ilegale de animale. Luptele de cocoși sunt foarte populare în Filipine și se fac bani din astfel de activități. Înainte de pandemie, luptele erau permise numai în zone special amenajate, în zilele de duminică și sărbătorile legale, precum și în timpul festivalurilor locale. Însă, după răspândirea cazurilor COVID-19, acestea au fost interzise, pentru a fi prevenită îmbolnăvirea cu acest virus nemilos al momentului, devenind, astfel, ilegale.
Totuși, mai multe persoane s-au adunat cu păsările lor și au organizat un concurs de care poliția a aflat. În momentul în care locotenentul Christine Bolok a intervenit să oprească lupta, pintenul metalic atașat de piciorul păsării l-a lovit, lovindu-l la coapsa stângă, secționându-i artera femurală.
Bărbatul a fost transportat de urgență la spital, unde medicii au făcut tot posibilul pentru a-l salva. Din nefericire, bărbatul a pierdut lupta cu viața. Trei bărbați și șapte cocoși au fost reținuți de poliție. Toți au fost uimiți de cele întâmplate, deoarece nu s-a mai întâmplat niciodată așa ceva în zona aceea.
”Nu mi-a venit să cred prima oară când mi s-a spus. În 25 de ani, nu mi s-a mai întâmplat să pierd un polițist din cauza unei lupte între cocoși.”, a comentat șeful poliției locale.
Totuși, nu este primul caz de acest gen. Marvin Hajos, un american de 75 de ani din Florida, Statele Unite, care creștea cazuari, a fost ucis de un asemenea exemplar. Atunci când stăpânul său s-a împiedicat și a căzut la pământ accidental, păsarea l-a atacat.
”Se pare că totul a fost accidental. Din ce am înțeles, bărbatul era în vecinătatea păsării și, la un moment dat, a căzut. Iar când s-a prăbușit, a fost atacat.”, a declarat Jeff Taylor, adjunctul unității de pompieri care a intervenit la incident.
Această pasăre este dintre cele mai periculoase păsări din lume, înrudită cu emu și cu struțul. Ghearele ei pot ajunge și la peste 10 cm la fiecare picior. Poate omorî ținta doar dintr-o lovitură și aleargă și cu 49 km/h. Pentru a deține o astfel de pasăre, persoanele trebuie să dețină o experiență substanțială pentru că, pe lângă faptul că sunt periculoase, se cresc foarte greu.
Acest articol a fost actualizat la: 2020-11-07T12:31:04+02:00 12:31
Acest site foloseste cookies.
Read More