Campania electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie a început, vineri, oficial. Aceasta se va desfășura la fel ca la alegerile locale, cu respectarea normelor de protecție, pentru prevenire infectării cu noul virus al momentului. În acest context, mulți oameni și-au exprimat nemulțumirea. Raed Arafat a explicat de ce campania este posibilă chiar și în astfel de situații, iar școlile au fost închise.
Situația din România este tot mai dificilă. Cazurile de infectare cu noul virus sunt tot mai multe de la zi la zi, ajungându-se chiar la peste 10.000 de infectări noi în doar 24 de ore. În acest context, autoritățile au decis că este nevoie să fie adoptate noi măsuri de prevenire a îmbolnăvirii, motiv pentru care circulația pe timpul nopții va fi restricționată, masca de protecție va fi obligatorie în spațiile deschise în absolut toată țara, iar școlile s-au mutat toate în mediul online.
Astfel, a luat naștere nemulțumirea oamenilor cu privire la desfășurarea campaniei electorale în format fizic, deși elevii nu vor mai putea merge la școală. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a dat explicații în legătură cu decizia autorităților de a închide școlile, dar în același timp de a permite campania electorală.
Arafat a explicat că perioadă campania electorală va fi permisă și pe teren, deoarece multe informații nu pot fi transmise doar online din cauza naturii lor complexe. În plus, nu toți românii au acces la mediul online, pentru a fi la curent cu ultimele date oferite de cei care participă la alegerile parlamentare și vor să-i convingă pe alegători că ei ar trebui să fie cei aleși. Arafat asigură că, pe toată perioada aferentă, campania electorală se va desfășura cu respectarea regulilor de prevenire a infectării cu noul virus, la fel ca cea de la alegerile locale. Amintim că alegerile parlamentare vor avea loc la data de 6 decembrie, deși românii intră în carantină parțială și situația este foarte dificilă.
”Campania electorală continuă, nu este interzisă. Maxim 50 de persoane afară și maxim 20 de persoane în interior. Poate că în unele zone nu poți să o faci numai online, așa că permiți anumite măsuri. Importanța acestor acțiuni este una din punct de vedere democratic. Se permite o practică de democrație, dar foarte bine controlată. Sunt reguli stricte care spun că această campanie se desfățoară în ritm controlat.”, a spus Arafat
Acest site foloseste cookies.
Read More