Vladimir Putin a depus luni jurământul pentru cel de-al patrulea mandat de preşedinte, al patrulea, care va dura şase ani, până în 2024, în cadrul unei ceremonii solemne la Kremlin.
În sala Andreevski din Marele Palat al Kremlinului, cu mâna pe o copie în relief auriu a Constituţiei, Putin a jurat să servească poporul rus, să protejeze drepturile şi libertăţile acestuia şi să apere suveranitatea Rusiei, potrivit Reuters.
‘Consider că este datoria mea şi sensul vieţii mele să fac tot ce pot pentru Rusia, pentru prezent şi pentru viitorul ei’, a declarat el, după ce a depus jurământul .
‘Sunt în mod special conştient de responsabilitatea mea enormă în faţa fiecăruia dintre voi, în faţa Rusiei’, a declarat Putin în cursul ceremoniei de învestire. ‘Voi face totul pentru a creşte puterea, prosperitatea şi gloria Rusiei‘, a asigurat preşedintele rus.
‘Toată frumuseţea noastră şi toată puterea noastră se află în autenticitatea noastră culturală şi în unitatea noastră’, a adăugat el.
‘Securitatea şi capacitatea de apărare a ţării sunt asigurate în mod fiabil, li se va acorda atenţie şi în viitor, dar acum chestiunea principală vizează problemele interne – siguranţa şi sănătatea ruşilor. Scopul nostru este o Rusie pentru oameni’, a mai spus Putin, promiţând să îndeplinească aşteptările societăţii şi să facă totul pentru prosperitatea Rusiei.
Citește și: Rezultate Alegeri Rusia Exit Poll, sondaje și parțiale: Vladimir Putin este din nou președintele Rusiei
În discursul său inaugural, Vladimir Putin a comparat Rusia cu pasărea Phoenix, pasărea mitică, ce a renăscut din propria-i cenuşă.
La ceremonia de învestire, Vladimir Putin a venit din Primul Corp al Kremlinului la Marele Palat într-o nouă limuzină de fabricaţie rusă, probabil din proiectul ‘Kortej’, relatează agenţiile de presă ruse. Maşina neagră oficială are o caracteristică recunoscută – un cadru mare de argint pe capota din faţă.
Evenimentul are loc în condiţii de securitate sporită: în centrul Moscovei au fost concentrate efective ale Gărzii Naţionale (Rosgvardia) şi Ministerului de Interne.
Citește și: Vladimir Putin, pregătit să se întâlnească cu Donald Trump, după atacurile SUA în Siria
La finalul primei părţi a ceremoniei, au fost trase 30 de salve de tun, iar după aceasta preşedintele a ieşit în Piaţa Catedralei (din interiorul Kremlinului) pentru a primi parada regimentului prezidenţial, unde s-au adunat circa 2.000 de invitaţi, în principal voluntari care au participat la campania lui Vladimir Putin.
De fapt, întreaga ceremonie a fost prevăzută să aibă loc la adăpostul zidurilor Kremlinului.
Spre deosebire de ceremoniile de învestire precedente, de data aceasta Putin a renunţat la deplasarea convoiului oficial pe străzile Moscovei până la Kremlin.
Ceremonia de învestire are loc după ample manifestaţii anti-Putin care au avut loc sâmbătă pe întreg teritoriul Federaţiei Ruse, în cadrul cărora peste 1.500 de persoane au fost reţinute, între care mulţi elevi şi studenţi. La Moscova, manifestaţia neautorizată a fost dispersată cu brutalitate de cazaci, provocând indignarea opoziţiei.
Foto: Hepta
Acest articol a fost actualizat la: 2018-05-07T13:53:56+03:00 13:53
Acest site foloseste cookies.
Read More
Vezi comentarii
Ii doresc Dlui V.Putin sanatate ,putere de munca si promisiunile facute sa de Duca la bun sfarsit.Si nu un ultimul rand impreuna cu liderii marilor puteri sa conduca lumea de azi pe drumul pacii intelegerii intre popoare si prosperitate.