Connect with us

Externe

A murit actorul britanic John Hurt

Actorul britanic John Hurt, cunoscut publicului larg pentru rolurile din filmele „Omul elefant”, „Alien”, „Expresul de la miezul nopții” sau „Stăpânul inelelor” a murit la vârsta de 77 de ani.

Câștigător al premiului BAFTA și nominalizat de două ori la premiile Oscar, John Hurt a jucat în peste 200 de filme artistice și de televiziune. Ultimul în care a jucat este „Jackie” (2016). El a mai jucat și în alte filme de succes precum „Harry Potter”, „V de la Vendetta” sau  „Spaceballs”.

Citește și: Părintele Mihai Negrea, preotul care avea grijă de 117 orfani, a murit VIDEO

Hurt suferea de cancer pancreatic, boală cu care a fost diagnosticat în anul 2015. În același an, regina Marii Britanii l-a înnobilat pentru contribuția adusă teatrului.

După moartea actorului, mai multe staruri ale cinematografiei mondiale i-au adus omagii. ”Nimeni nu ar fi putut să joace «The Elephant Man» mai memorabil. A dus acel film în imortalitatea cinematografiei. I se va simţi lipsa foarte mult”, a scris regizorul Mel Brooks pe contul său de Twitter. Cei doi au colaborat pentru comedia ”Spaceballs” (1987).

Actorul Stephen Fry i-a adus un omagiu lui John Hurt, spunând că a fost ”mare pe scenă, pe micile şi marile ecrane”.

Elijah Wood, starul din seria ”Stăpânul inelelor”, a transmis: ”A fost o onoare să vă urmăresc, domnule”.

Actorul Alfred Molina a spus că Sir John Hurt a fost ”un actor talentat, unul dintre cei mai buni din aceasta sau din orice eră”.

Cine a fost John Hurt

Născut pe 22 ianuarie 1940, în Chesterfield, John Hurt a avut o carieră de şase decenii, interpretând roluri atât în teatru, televiziune, cât şi pentru marile ecrane.

A urmat cursurile şcolii de artă St. Martin din Londra, înainte de a obţine o bursă la Royal Academy of Dramatic Art, în 1960. A debutat doi ani mai târziu, cu un rol mic în serialul ”Z Cars”.

A fost căsătorit timp de 12 ani cu Anwen Rees Meyers, pianistă şi fostă actriţă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top