Connect with us
Konstantinos Stephanopoulos, fostul președinte al Greciei în perioada 1995 - 2005, a murit. Aceasta avea vârsta de 90 de ani.

Externe

A murit fostul președinte grec Konstantinos Stephanopoulos

Fostul președinte grec Konstantinos Stephanopoulos a murit în noaptea de duminică spre luni la 90 de ani.

Fost șef de stat elen s-a stins din viață într-un spital din Atena, din cauza unei infecții respiratorii. Stephanopoulos a condus Grecia în perioada 1995 – 2005.

Cine a fost Konstantinos Stephanopoulos

Născut la Patras în Peloponez (sud-vest) la 15 august 1926, Costis (Constantin) Stephanopoulos era avocat de profesie.

Ales deputat pentru prima dată în 1958 sub culorile partidului de dreapta ERE, este reales după căderea dictaturii coloneilor în 1974 cu Noua Democraţie (ND).

Konstantinos Stephanopoulos a ocupat diverse funcții de ministru în Guvernul Greciei în perioada 1974 – 1981. După 1985, el a părăsit partidul de dreapta ND și și-a creat formațiunea politică DIANA (Reînnoirea Democratică). Va conduce partidul până în 1994, când acesta va dispărea.

Citește și: A murit Michal Kovac, primul președinte al Slovaciei

În 1995, câștigă funcția de președinte al Greciei, beneficiind de sprijinul socialiștilor de la PASOK.. În anul 200, el este reales ca șef de stat. Își duce la final cel de-al doilea mandat și se retrage din viața politică.

În cele două mandate de preşedinte, el a reuşit să ţină politica partidelor departe de cea mai înaltă funcţie din Grecia, comentează DPA

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top