Connect with us
Avion prăbușit în Kîrgîzstan, ntr-o zonă rezidențială de lângă aeroportul Manas. Cel puțin 30 de persoane și-au pierdut viața.

Externe

Avion prăbușit în Kîrgîzstan. Cel puțin 30 de morți VIDEO

Un avion cargo al Turkish Airlines s-a prăbușit luni ntr-o zonă rezidențială de lângă aeroportul Manas din Kîrgîzstan. Cel puțin 30 de oameni au murit, conform estimărilor preliminare ale autorităților de la Bișkek.

Update, ora 12.32: Potrivit primelor concluzii anunțate de autoritățile din Kîrgîzstan, accidentul aviatic a fost provocat de o eroare de pilotaj. Între trimp, bilanțul morților a ajuns la 37.

Știre inițială

Ministerul Sănătăţii kîrgîz a precizat că unul dintre cei patru membri ai echipajului aflaţi la bord a supravieţuit.

Potrivit administraţiei aeroportului Manas, avionul, un Boeing 747, urma să facă o escală pe aeroportul aflat la circa 24 de kilometri de capitala Bişkek, în drum de la Hong Kong la Istanbul.

Citește și: Avion prabusit in Rusia!

Aeronava s-a prăbuşit când a încercat să aterizeze în condiţii de ceaţă densă, la ora locală 7.31 (3.31 ora României). Condiţiile meteo erau dificile pentru zbor în momentul accidentului, dar cauza tragediei nu este cunoscută deocamdată.

Aeronava a avariat cel puțin 15 clădiri, a declarat şeful Centrului pentru managementul crizelor din cadrul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, iar cel puțin 30 de oameni și-au pierdut viața, relatează news.ro.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top