Donald Trump neagă că ar fi beneficiat de sprijinul Rusiei la alegerile prezidențiale din SUA

11.12.2016
Donald Trump neagă că ar fi beneficiat de sprijinul Rusiei la alegerile prezidențiale din SUA

Donald Trump neagă acuzațiile CIA, potrivit cărora Rusia l-ar fi sprijinit în alegerile prezidențiale din 8 noiembrie. Președinte-ales al Statelor Unite, a catalogat drept “ridicole” acuzațiile conform cărora Rusia ar fi intervenit pentru a îi asigura victoria în alegerile prezidențiale din noiembrie. Acuzațiile au fost formulate într-un memo al CIA, informează CNN.

„Cred că este ridicol. Cred că este doar o altă scuză. Nu cred”, a declarat Trump.

În interviul acordat postului Fox, Donald Trump i-a acuzat pe democrați că difuzează informații false în presă. Președintele-ales al SUA, a precizat că nu crede că documentul a fost furnizat de CIA.

CIA ar fi conchis că Rusia ar fi intervenit în alegerile din noiembrie și l-ar fi ajutat pe Donald Trump să câștige alegerile, potrivit Washington Post.

Doanld Trump a catalogat acuzațiile CIA drept “ridicole”

Cotidianul afirmă că agenții de informații au identificat persoane apropiate Guvernului rus, care au oferit WikiLeaks e-mailuri furate de pe calculatoarele Comitetului Național Democrat. Printre documente ar fi fost și e-mailuri ale președintelui campaniei electorale a lui Hillary Clinton.

Oficialii americani i-au descris pe acești indivizi ca fiind persoane implicate într-o operațiune rusă amplă. Aceasta avea ca scop favorizarea lui Trump și reducerea șanselor lui Clinton în alegerile prezidențiale.

Citește și: CNN și-a cerut scuze pentru gluma cu avionul prăbușit al lui Donald Trump

Guvernul american a acuzat oficial Rusia, în luna Octombrie, de o campanie de atacuri informatice împotriva Partidului Democrat.

Articolul continua dupa publicitate

Barack Obama a cerut o investigație amplă asupra atacurilor informatice din timpul campaniei.