Connect with us
Londra

Externe

Incendiu într-un bloc turn din Londra: Mai mulți oameni răniți și decedați – VIDEO

Un incendiu uriaş a cuprins în această dimineaţă un întreg bloc de locuinţe din nord-vestul Londrei. Primele apeluri de urgenţă au fost făcute în jurul orei locale 1:00 (3:00 ora României).

UPDATE: O tânără care a fost salvată din blocul groazei a făcut mărturii cutremurătoare pe Twitter: „Sunt panicată! Văd oameni care sar pe geam pentru a se salva. Eu nu îmi pot părăsi casa”, a scris tânăra, înainte de a fi salvată. Numărul celor decedați nu este cunoscut până acum cu exactitate, dar se știe că este vorba despre cel puțin șase oameni care au murit. Autoritățile încearcă să stingă incendiul.

UPDATE: Sunt cel puțin 50 de răniți, iar mai multe cadavre carbonizate au fost găsite. Totodată, se pare că autoritățile nu știu cu exactitate dacă mai sunt oameni prinși în clădire. Ambasada României a demarat procedurile pentru a afla dacă există români printre victime.

Există pericolul ca blocul să cadă.

Știre inițială

Flăcările s-au răspândit de la etajul doi al clădirii, până la etajul 27, ultimul. 200 de pompieri şi 40 de autospeciale au ajuns de urgenţă la faţa locului, dar focul arde şi la această oră cu mare putere.

Incendiu într-un bloc turn din Londra: Pericol de prăbușire

Presa britanică a scris că se poate ca oameni să fie în continuare blocaţi în locuinte, dar informaţia nu este confirmată. Echipele de intervenţie au intrat în clădire să cerceteze.

Sute de locatari au reuşit să iasă la timp din apartamente, au spus martorii oculari pentru presa britanică.

Deocamdată, poliţia din Londra a anunţat că mai multe persoane sunt tratate pentru diverse răni, dar fără să dea un număr precis. Cel puţin doi oameni primesc îngrijiri după ce au inhalat fum, a scris ambulanţa londoneză pe Twitter.

O şosea a fost închisă din cauza fumului gros, care a acoperit zona din jurul blocului în flăcări.

Citește și: INCENDIU PUTERNIC – Starea de urgență a fost activată

Clădirea a fost construită în 1974 şi a fost renovată recent. Are un total de 120 de apartamente, potrivit informaţiilor de la autorităţile locale. Nu se cunoaşte până acum cauza incendiului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top