Istanbul: Atac armat în club, 39 de morți și zeci de răniți VIDEO Camere Supraveghere

01.01.2017
Istanbul: Atac armat în club, 39 de morți și zeci de răniți VIDEO Camere Supraveghere

Un atac armat în Istanbul a șocat întreaga lume chiar pe 1 ianuarie 2017.  Aproximativ 500 de persoane se aflau în cel mai popular club din Istanbul, clubul Reina unde a pătruns un bărbat care a tras focuri de armă în mulțime.

Istanbulul a fost lovit din nou, un bărbat costumat în Moș Crăciun a pătruns în clubul Riena și a tras în mulțime. Atacul armat a avut loc în prezența a peste 500 – 600 de oameni adunați să petreacă revelionul. Vestea a umbrit anul nou în întreaga lume, 39 de morți au fost înregistrați până acum și alte câteva zeci de persoane au fost rănite.

UPDATE, ora 16:40: Nu există informații clare despre cine se face vinovat de atacul armat din Istanbul, a declarat premierul Turciei. Până acum nicio grupare teroristă nu a revendicat atacul.

UPDATE, ora 14:16: MAE a anunțat că nu se află români printre victimele identificate până acum.

”Conform datelor obţinute până la acest moment, nu există persoane de cetăţenie română printre victimele identificate. Precizăm că procedura de identificare a celorlalte persoane decedate este în curs de desfăşurare. Totodată, menţionăm că oficiul consular nu a primit nicio solicitare de la vreun cetăţean român în legătură cu incidentul din Istanbul”, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

UPDATE, ora 12:57: Erdogan a avut prima reacție după atacul armat din Istanbul. Președintele spune că va lupta până la capăt împotriva terorismului.

UPDATE, ora 11:01: Teroristul este liber în acest moment, anunță ministrul turc. 21 de persoane au fost identificate. Dintre acestea 16 sunt străini.

UPDATE, ora 10:20 – Ministerul Afacerilor Externe Român a emis un comunicat de presă în care își exprimă regretul pentru atacul armat soldat deja cu 39 de morți și 69 de răniți și transmite condoleanțe familiiilor. „Oficiul consular român a întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile abilitate şi spitalele din Istanbul pentru a verifica dacă printre victimele incidentului se află cetăţeni români.”

„Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul (0090) 212 3583541, (0090) 90 212 3580516,  (0090) +90 212 3583537, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.”

UPDATE, ora 07:43 – Guvernatorul Istanbulului nu a dorit să comenteze informațiile care spuneau că atacatorul s-ar fi ascuns printre victime și încă nu a fost prins. Acesta este căutat de poliția turcă, conform lui Süleyman Soylu, citat de AFP.

21 de morți din cei 39 au fost deja indentificați. 16 persoane sunt străine, iar cinci sunt turci. Din cei 69 de răniți, patru sunt în stare foarte gravă. Bilantul victimelor din clubul Reina din Istanbul.

UPDATE, 07:33 – CNN anunță 39 de morți în Instanbul.

Citește aici – LIVE text din Istanbul. Atac armat într-un club

În Istanbul s-au luat măsuri speciale de securitate, 17000 de polițiști au fost trimiși pe străzi pentru a asigura paza orașului. Atacul armat din Istanbul ne arată însă că teroriștii sunt  cu un pas înaintea autorităților.

Autoritățile turce au camuflat o parte din polițiști în costume de Moș Crăciun pentru a evita panicarea populației, însă se pare că atacatorul a profitat de acest lucru.

Guvernatorul din Istanbul refuză să spună până la această oră dacă atacatorul la fost prins sau nu. Presa locală bănuiește că atacatorul se află încă printre răniți și stă ascuns.

Niște imagini publicate pe Twitter arată ca la ora locală în Turcia 01:23 atacatorul se plimba prin club cu o armă în timp ce victimele erau în agonie.

Un martor la atacul armat a declarat că oamenii care încercau să scape s-au aruncat în râul Bosfor.

Zeci de ambulanțe și mașini de poliție s-au deplasat la fața locului asigurând asistența răniților chiar pe stradă.

Atacul armat din Istanbul a avut loc după un 2016 extrem de agitat în Europa și Turcia. Chiar în ziua de Crăciun Berlinul a fost lovit de teroriști.

Turcia se află într-o criză fără precedent. Zeci de atacuri teroriste au avut loc anul trecut în marile orașe din țără și Istanbul. Cel mai șocant atac a avut loc în aeroportul Attaturk.

În Turcia sunt peste 3 milioane de imigranți sirieni și irakieni, iar printre aceștia se află mii de teroriști. Isis a revendcat atacul terorist din clubul Reina Istanbul, însă autoritățile turce nu confirmă pănă în acest moment informația.

Știri pe aceeași temă


Istanbul: Atac armat în club, 35 de morți și zeci de răniți VIDEO Camere Supraveghere

UPDATE Atac armat Istanbul în club, 35 de morți, 40 de răniți. ISIS revendică atacul

Radu Tudor comenteză atacul din club în Istanbul: Situația este scăpată de sub control în Turcia

Atac armat Istanbul: Mărturii cutremurătoare ale supraviețuitorilor

Erdogan, prima reacție după atacul armat din Istanbul

Atacul armat din Istanbul: Nu sunt români printre victimele identificate