Connect with us
Marzk Zuckerberg este cercetat de procurorii germani, alături de alți directori ai Facebook pentru tolerarea mesajelor cu conținut violent și rasist.

Externe

Mark Zuckerberg și alți directori ai Facebook, anchetați în Germania pentru tolerarea mesajelor rasiste

Mark Zuckerberg și alți directori de la Facebook sunt anchetați de procurorii germani, ca urmare a unei plângeri potrivit căreia compania a încălcat legislația națională.

Plângerea se reveră la faptul că Facebook nu a șters postări cu conținut rasist, încălcând legislația germană contra discursului bazat pe ură și îndemnuri la revoltă.

Deși regulile Facebook interzic postări cu caracter de hărțuire, amenințare sau care instigă la ură, criticii spun că rețeaua de socializare nu face destule pentru a opri valul de postări rasiste la adresa imigranților sosiți în Europa.

Avocatul Chan jo-Jun a adunat o listă de 438 de postări de anul trecut, considerate necorespunzătoare, dar care nu au fost eliminate de pe rețeaua socială. Printre acestea se numără discurs cu caracter rasist, apeluri la violență, referiri la Holocaust, dar și unele mesaje care ar putea fi considerate cel mult declamații politice mai dure.

Citește și: Cum arăta Mark Zuckerberg înainte de a deveni faimos. Lucra într-o cameră de cămin

După ce mai mulți politicieni din Germania și-au manifestat nemulțumirea de modul în care Facebook gestionează această problemă, gigantul american a conceput în acest an un serviciu pentru monitorizarea și ștergerea postărilor rasiste.

Mark Zuckerberg a pierdut joi 3 miliarde de dolari după rezultatele Facebook

Mark Zuckerberg a pierdut joi 3 miliarde de dolari, mai mult decât oricare altă persoană de pe Pământ, după ce conducerea Facebook a sugerat că operatorul reţelei de socializare nu va reuşi probabil să menţină ritmul actual de creştere, transmite Bloomberg.

Acţiunile Facebook au scăzut miercuri seara cu până la 8,5% după ce compania a avertizat în timpul unei conferinţe cu analiştii că avansul veniturilor va încetini în trimestrul patru, chiar dacă rezultatul din trimestrul precedent a depăşit aşteptările analiştilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top