Connect with us
Nave de război ruseşti se îndreaptă spre Marea Neagră

Externe

Nave de război ruseşti se îndreaptă spre Marea Britanie

Cotidianul britanic „The Guardian” scrie cu mare îngrijorare despre evenimentele care au loc în estul Europei, în contextul atacului cu rachete de ieri din sudul Turciei, în zona Antalya.

Mai multe nave de război ruseşti sunt aşteptate să intre în apele teritoriale ale Marii Britanii în următoarea săptămână, pe fondul tensiunilor tot mai mari între Marea Britanie şi Moscova, din cauya conflictului sirian.

NATO, alături de forţele navale britanice sunt atente la felul în care se comportă în apele teritoriale flotele altor state. „The Guardian” scrie că Europa trăieşte cea mai tensionată situaţie de la Războiul Rece încoace şi totul ar fi pornit din cauza declaraţiilor făcute recent de Boris Johnson.

Alertă teroristă la Belgrad. Autorităţile sârbe au luat măsuri

Atac cu rachete în Antalya. Atacatorii au vrut să lovească un petrolier

Ministrul britanic de externe a înfuriat Rusia după ce a acuzat-o de crime de război în Siria. Johnson a cerut o anchetă internaţională în cazul intervenţiilor ruseşti din ţara lui Bashar al-Assad, dictator pe care Vladimir Putin îl protejează.

Confruntarea verbală dintre reprezentanţii diplomatici ale celor două ţări a provocat îngrijorare în rândul englezilor şi se zvoneşte că aviaţia britanică se pregăteşte de exerciţii militare speciale, mai scrie cotidianul mai sus amintit.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top