Connect with us
Serbia și Bulgaria opresc traficul pe Dunăre după ce Ungaria a luat o decizie similară în zilel trecute.

Externe

Serbia și Bulgaria opresc traficul pe Dunăre

Serbia și Bulgaria opresc traficul pe Dunăre după ce Ungaria a luat o decizie similară în zilel trecute. Decizia administrațiilor de la Belgrad respectiv Sofia vine după ce, în ultimel zile, pe apele fluviului au apărut blocuri de gheață. Același fenomen a fost observat la Budapesta.

Serbia și Bulgaria opresc traficul pe Dunăre – condițiile meteo sunt cauza problemelor

Vecinii de la sud și sud-vest au decis să închidă traficul navelor pe Dunăre din cauza bucăților mari de gheață care plutesc pe suprafața apei. Dacă gheața compactată în sine nu este foarte periculoase datorită grosimii mici, nivelul scăzut al apei poate fi problematic.

Autoritățile de la Budapesta au fost primele care au semnalat prezența gheții pe fluviu. La scurt timp, acestea au apărut și în capitala Serbiei, Belgrad, pentru ca apoi să intre pe tronsonul fluviului pe care România îl împarte cu Bulgaria.

VIDEO filmat în Belgrad:

România nu a întârziat nici ea să oprească traficul pe zona Porțile de Fier-Brăila din cauza gheții. În zona Cernavodă-Hârșova au fost identificate blocuri mari de gheață, care puneau probleme navigației fluviale. Blocajul de pe Dunăre produce mari dificultăți de ordin economic, din cauza transporturilor care vor întârzia. Ruta Dunăre-Main-Rin este cea mai intens navigată arteră fluvială a Europei. Ea leagă portul Constanța de portul Rotterdam din Olanda.

Citește și: Prognoza meteo 9-15 ianuarie 2017. Cum va fi vremea săptămâna viitoare

Valul de aer rece care s-a instalat în toată zona de est și centru-est a Europei este principala cauză a formării unor astfel de blocuri de gheață. Conform prognozei, temperaturile se vor păstra la un nivel scăzut și în perioada următoare.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top